~~ מסקנות פורים (עצבני) + טורט שוקולד ממולא קרם קפה (עדין) ~~

Genoise au chocolat fouree a la creme de moka (recette en francais plus bas)


עברנו את פורים ב"ה, אני מקווה שלכולם שעבר יותר בקלות משלי, כל שנה אני עושה את אותה טעות ולהלן המסקנות

1. לא לתכנן להכין יותר מדי דברים לתענית אסתר, כי אין לדעת כיצד תרגיש ואם פתאום תקבל אלרגיה שתנפח לך את הסינוסים, העיניים ואת האף.

2. לא להכין מאפים שיש בהם מלית יותר מדי זמן מראש ובכמות שלא נכנסת למקפיא כי זה עשוי להתעפש, ואז צריך להכין שוב ברגע האחרון.

3. להכין את משלוחי המנות מבעוד מועד גם יש דברים שמצטרפים ממש לפני המשלוח, פשוט מוסיפים אותם וסוגרים, ולא מגיעים למצב שמעמיסים בלי הבחנה, ובלי סדר כי פשוט ממהרים ובסוף מיש שהיה אמור לקבל לא מקבל ואחרים מקבלים כפילויות.

4. לא להכין 70 מניקוטי, כי זה לוקח בערך 9 שעות של בעמידה במטבח ומרוב שמבזבזים זמן על רידוד הבצק כבר אין עצבים ורוצים לרדד גם את הילדים ואת הבעל על הדרך.

5. לא לתכנן להביא משלוחי מנות לקרובים רחוקים שגרים מחוץ לעיר כי אתה עשוי להיכנס דוך לתוך עדלויאדע לא צפויה שתעקב אותך חצי שעה באוטו עם ילדים מחופשים שגם כך אבדו סבלנות לפני שעתיים.

6. לאכול משהו משביע בבוקר לפני שיוצאים לחלק את המשלוחי מנות כי אחרת אתה כל כך רעב שאתה מתחיל לזלול את הממתקים שהילדים מקבלים בכל אחת מהתחנות.

7. לא להכין סעודת פורים "טרי טרי על המקום" שכן אתה עשוי למצאו את עצמך מטגן סטייקים, צולה שיפודי פרגיות, מטגן צ'יפסים וקוצץ ירקות כשכבר כולם מורעבים ואתה ממלא חסר כוחות ובעצמך וכל כך רעב שאתה מסוגל לאכול את הציפס עוד לפני הטיגון.

8. לא לבנות על זה שאחרי הסעודה יעזרו לך לפנות ולסדר את המטבח, כי הרי כולם עייפים / מבוסמים/ עסוקים בתחפושות. חוץ ממך כמובן כי אתה גיבור על שמעולם לא עייף.

סיימתי לקטר, הולכת לרשום לי תוכנית לקראת פסח, אבל בנתיים קבלו עוגה.

עוגת שכבות כמו שבעלי ביקש פעמים רבות: טורט גבוה של קונדטוריות, עם קרם בטעם מוקה, חיפשתי מתכון, ניסיתי, ולשמחתי קלעתי בידיוק לטעמו. הוא כל כך התלהב, הודה ושיבח, וגם הטען ש "כך עושים עוגות". בעקבות ההצלחה המשכתי להכין אותה עוד מספר פעמים למפגשים ואירועים, גם בגירסתה הפרווה, ובכל המקרים כולם אמרו "זו עוגה טובה!"

ראיתי ששאלו אותי אם אין צורך באבקת אפיה, ובכן לא, העוגה היא מסוג טורט שתפוח בזכות הקצפת הביצים.

לעוגה בגודל תבנית מלבנית ח"פ רגילה 25*30 (יותר גדול משל התמונה)




מצרכים לקרם קפה עדין - נירה שויאר / עוגות לכל עת

מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) - אפשר פרווה

3 כפות סוכר

2 כפיות נס קפה

50 גרם שוקולד מריר מגורד או 1/4 כוס קקאו


מצרכים לטורט - נירה שויאר / עוגות לכל עת
6 חלבונים
1 כוס סוכר
6 חלמונים
2 כפות ברנדי
2 כפות שמן
1 כף תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס קמח
1/3 כוס אבקת קקאו

מצרכים לסירופ
1/2 כוס מים
1/2 כוס סוכר
1 שקית סוכר וניל

מצרכים לציפוי
מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל) - אפשר פרווה
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות

לקישוט
 100 גרם שוקולד מריר מגורד







מכינים את הקרם

מכניסים את כל החומרים לסיר קטן ומחממים על אש קטנה תוך בחישה, עד להמסת השוקולד ועד לרתיחה. מקררים ושומרים במקרר בכלי מכוסה 10 שעות. מקציפים במהירות לא גדולה עד שמתקבל קרם אחיד ואוורירי


מכינים את הטורט

מחממים תנור לחום בינוני
מקציפים את החלבונים, כשאר מתחיל להיווצר קצף מוסיפים את הסוכר ב- 4-5 פעמים עד שנוצר קצף גמיש.
בוחשים היטב בקערה נפרדת את החלמונים, הברנדי, השמן, הוניל והמלח ומוסיפים לקצף בתנועות עטיפה.
בקערה נפרדת מערבבים את הקמח עם הקקאו כדי שלא יהיו גושים, מוסיפים לתערובת הביצים ב- 2-3 פעמים בתנועות עטיפה עד שהקמח נבלע בתערובת, יוצקים לתבנית ואופים בחום בינוני של 180 מעלות כ- 50/60 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.

מכינים את הסירופ
מביאים לרתיחה את כל המצרכים ומכבים
מכינים את הציפוי
מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים, מצרפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה

מרכיבים את העוגה
חוצים את הטורט לשניים, חלק אחד מסדרים על צלחת הגשה,  מברישים אותו במעט סירופ, יוצקים את הקרם בצורה אחידה בעזרת מרית, מכסים בחלק השני של העוגה, מברישים גם אותו בסירופ, מצפים בקרם הציפוי ומקשטים בשוקולד מגורד.

הערות
אם הציפוי מתקשה ולא נוח למריחה מחממים אותו מעט
~
אני אוהבת להקפיא את העוגה לפני שאני מצפה אותה בקרם, העוגה יותר יציבה למריחה
~
על פי בקשת הקהל הכנתי את העוגה (זו שבתמונה) לפי מידות שונות מהמקובל, ולצורך העניין אפיתי את העוגה עם אותם מצרכים ממש, אך יצקתי ב-2 תבניות  מלבניות רגילות ח"פ (חילקתי את הבלילה ל- 2 חלקים), ואחרי האפיה הורדתי קצת מהצדדים (יישרתי עם סכין וחילקתי את היישורים למי שהתנדב לעשות כלים) הרכבתי על מגש בעזרת מסגרת מתכווננת (תבנית ממתכת ש- 4 דפנותיה מתכוונות לגדלים שונים).
~
את קישט השוקולד יצרתי על ידי חימום שוקולד מריר על סיר כפול, מריחה על השיש וקילוף עם מרית ברגע שזה התחיל להתקרר.



Genoise au chocolat fouree a la creme de moka (celon des verres de 240 ml)

Preparer la creme moka: rechaufer 250 ml de creme +  3 cas de sucre + 2 cac de neskafe+50 gr de chocolat ou 1/4 de verre de cacao non sucre. refroidir 10 heures au frigo puis battre en creme legere.
Preparer la genoise: monter en neige 6 blanc + 1 verre de sucre. dans un autre bol melanger 6 jaunes, 2 cas de brandy, 2 cas d'huile, 1 cas d'extres de vanille et un peu de sel. Incorporer dans les oeufs en neige.
Melanger 3/4 de verre de farine avec 1/3 de verre de cacao non sucre et incorporer au melange.
Verser dans un moule moyen (30*25) et enfourne pour 50 minutes ou quand le couteau sort sec du milieu.
Preparer le sirop: porter a ebulition 1/2 verre d'eau, 1/2 verre de sucre et 1 sachet de sucre vanille. Eteindre.
Preparer la ganashe: rechaufer 250 ml de creme, rajouter 200g de chocolat noi coupe en morceau, eteindre et melanger jsuque homogene.
Monter le gateau: couper la genoise en 2, poser 1 morceau sur le plat de service, imbibe legerment de sirop, etaler de la creme moka par dessus, recouvrir avc la 2eme couche de genoise, imbiber la aussi, recouvrir avec la ganashe et parsemer du chocolat noir rape.



שבת שלום, מרילין

21 תגובות:

Winnie אמר/ה...

עוגה מהממת!!
ניראית פשוט נפלא

מאד אוהבת את המתכונים של נירה שוויאר. "החרמתי" לדודה שלי את הספר מאז שגיליתי אותו

רחלי אמר/ה...

הוי, התאפקנו כאן בעבודה לא לאכול את המסך... :-)
שאלה: איך יצרת את קישוטי השוקולד שמעל העוגה??

אורני אמר/ה...

עוגה מדהימה. מה זה תבנית מתכווננת? האם זה יצא בסופו של דבר בגודל תבנית אפייה בינונית רק יותר גבוה? כי בתמונה זה נראה כמו עוגה מלבנית בינונית שנחצתה לאורך ואז שמו את שני החלקים זה על זה.
ואיך הצלחת לעשות את צורת הקישוטים שלמעלה?

The Cookie Fairy אמר/ה...

וואי וואי וואי...
איזה שזה נראהההה!
הרגת אותי לגמרי :) מעלף

רחל אמר/ה...
תגובה זו הוסרה על ידי המחבר.
רחל אמר/ה...

ב"ה
נראה מצוין! :)
אפשר להכין את העוגה ולהקפיא עד ההגשה?
תודה.

מרילין איילון אמר/ה...

על פניו ניראה לי שכן, למה לא? אני חושבת שאני הייתי מקפיאה אם הייתי צריכה.

בהצלחה!

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין, לבעלי יש שבוע הבא יום הולדת ואני רוצה להכין לו את העוגה רק לפני כן 2 שאלות:
1. בלי אפיה המרקם של העוגה לא יוצא דחוס?
2. לא עדיף להקציף חלמונים, סוכר ושמן לקצף בהיר ותפוח?
תודה רה מראש, שבוע טוב ובשורות טובות - אורית

מרילין איילון אמר/ה...

כשה לי להבין את השאלה, מה הכוונה בלי אפיה, למה את לא רוצה לאפות את העוגה?

לגבי מה עדיף, אני לא יודעת, אני מכינה כלשונות לפני מתכון של שוואיר והוא מעולה. אם את מכירה גירסה יותר עדיפה ספרי לי

בהצלחה ומזל טוב!

אנונימי אמר/ה...

שלום מרילין, אני מתנצלת שלא הסברתי את עצמי, התכוונתי האם בלי אבקת אפיה המרקם לא יוצא דחוס. ואם את אומרת שהכנת לפי המתכון של שויאר בלי להקציף את החלמונים לפני כן אני אעשה כמוך.
תודה רבה מראש - אורית

Unknown אמר/ה...

ללא ספק עוגה מהממת.

בקשר לקרם-כתוב להכניס את כל החומרים, זה כולל את השמנת המתוקה??
כלומר כמו שכתוב להמיס הכל ואז להקציף במקסר?

תודה!

מרילין איילון אמר/ה...

כן, כל החומרים

Unknown אמר/ה...

היי מרילין, לא ברור לי האם העוגה צריכה להאפות עם אבקת אפייה, לא כתוב במתכון או שזה אמור להיות ברור מאליו..??
תודה

Unknown אמר/ה...

מישהו יודע אם צריך להוסיף אבקת אפיה?? זה דחוף לי...

תודה

Unknown אמר/ה...

אוי מרילין, כל ה"צרות" נפלו על בן אדם ביום אחד.
זו בהחלט רשימה לשמור משנה לשנה.

בהצלחה עם ההכנות לפסח.

העוגה נראית נהדרת!

Unknown אמר/ה...

הכנתי את העוגה מתכון מעולה! וכל הכבוד לך על הכוחות! אני שואפת להיות כמוך שאהיה גדולה:-)

קטי אמר/ה...

מרילין היקרה !
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ובמיוחד את הספר שלך. הפתיח שלך בפוסט הזה הוא אחד הדברים שאני דווקא כ"כ אוהבת לקרוא בספר שלך שחוץ מהיותו ספר בישול מעולה בשבילי הוא גם ספר קריאה נהדר ! העוגה הזאת היא בדיוק מה שצריך אחרי פורים כמו שלי שהיה דומה לשלך !!!
:)

קטי אמר/ה...

מרילין היקרה !
אני מאוד אוהבת את הבלוג שלך ובמיוחד את הספר שלך. הפתיח שלך בפוסט הזה הוא אחד הדברים שאני דווקא כ"כ אוהבת לקרוא בספר שלך שחוץ מהיותו ספר בישול מעולה בשבילי הוא גם ספר קריאה נהדר ! העוגה הזאת היא בדיוק מה שצריך אחרי פורים כמו שלי שהיה דומה לשלך !!!
:)

Unknown אמר/ה...

אהבתי במיוחד את 'רוצה לרדד גם את הבעל והילדים'....תיאור מושלם....
והעוגה - חייבת להכין כזו!

Rivka Carmel אמר/ה...

מרילין יקרה, כולנו עושות את אותן טעויות, את פשוט הצפת אותן. שנזכור לפורים הבא בע"ה. תודה רבה והכנות קלות לפסח.

Mp9 אמר/ה...

חחח כנ"ל. פורים זה תמיד חג בלאגן, דווקא בגלל הבלאגן זה כל כך מדהים הרגע הזה שאני עוצרת הכל ונזכרת ש"כל הפושט יד נותנים לו" ואין מצב לפספס את היום הזה בלי תפילה... ובתוך כל ההמולה אני עוצרת הכל, מדליקה נר לאסתר המלכה ומתעלה בתפילה...רגעים קסומים שמלווים אותך...שיהיו לכולנו נקיונות קלים ונעימים לפסח ושנתחדש בבית ובלב.