~~ פאי זר התפוחים, כמו שושנים ~~

Tarte au bouquet de pomme facon Passard - recette en francais plus bas


כשראיתי לפני כמה שנים את הפאי זר תפוחים של אלאן פסר (3 כוכבי מישלן בבקשה)  לא יכולתי להתאפק, ובאותו יום כבר הכנתי אותו, אם אני לא טועה הייתי אז רגע לפני לידה, אבל היופי של התפוחים לא נתן לי מנוחה. לא היו לא הנחיות ולא מתכון ואני קפצתי למים. את התוצאה (כמובן) צילמתי - אפשר לראות את הצילום, למטה, זה האחרון. התפוחים היו תפוחים ירוקים, חיים, מקולפים, ואת השושנים יצרתי בעזרת קולפן שניסה לעבור סביב סביב התפוח כדי ליצור רצועות ארוכות. את הפרחים הנחתי על מחית תפוחים בתובלת בקינמון, ואת הכל הגשתי עם חמאת קרמל (רוטב טופי). היה מעולה, גם בטעם וגם במראה, אבל היה מייגע, התפוחים נשברו בקלות במהלך העבודה.

השבוע, כשרציתי שוב להכין את הפאי הטעים, אבל בלי לעבוד קשה, החלטתי לנסות שיטה אחרת , ובסופו של דבר טוב עשיתי, העבודה הרבה יותר קלה, הרבה יותר מהירה ולא פחות יפה.

המאפה במיטבו ביום האפיה. נפלא.



המאפה לפני אפיה

מצרכים לתבנית פאי גדולה (26)
חבילת בצק עלים מופשרת (לא משתמשים בכול)
למחית
6 תפוחים ירוקים מקולפים, חתוכים לקוביות בגודל 2*2
2 שקיות סוכר וניל
לפרחי השושנים
6 תפוחים אדומים לא מקולפים
סיר עם 3 כוסות מים, מיץ מלימון וכף סוכר
בנוסף
50 גרם חמאה או מרגרינה
שקית סוכר וניל

הקומפוט מבושל עד שהוא מעט מתקרמל



הכנה

מכינים את הבצק: מרדדים את בצק העלים על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ, מעבירים אותו לתבנית כך שיכסה גם את השוליים, חותכים את יתרת הבצק, מחוררים אותו בעזרת מזלג ומכניסים למקפיא עד לשלב הבא.
מכינים את המחית: מכניסים את התפוחים הירוקים החתוכים לסיר בינוני יחד עם סוכר הוניל, מכסים חלקים במכסה ומבשלים על אש בינונית קטנה עד שאין יותר נוזלים בסיר, התפוחים רכים מאוד ומתחיל תהליך של קרמול.  מכבים, מצננים,  מוציאים את התבנית מהמקפיא, יוצקים את המחית מעל הבצק, מיישרים ושומרים במקרר עד לשלב הבא.
מגמישים את הפרוסות: מביאים לרתיחה את הסיר עם המים הלימון והסוכר, מנמיכים את האש. פורסים את התפוחים לפרוסות דקות בעזרת מנודולינה, (כמו ביאור), מכניסים מחצית מהתפוחים לסיר ל- 30 שניות ומוצאיים לייבוש על מגבת בעזרת כף מחוררת, חוזרים על אותה פעולה עם המחצת השניה. פעולה זו נועדה להגמיש את התפוחים כדי שיהיה אפשר לעצב אותן בקלות.




מעצבים שושנים: לוקחים פרוסת תפוח בעדינות, חותכים חתך מהמרכז כלפי חוץ ומגלגלים את התפוח סביב עצמו, בצורת קונוס. את השפיץ של הקונוס גוזרים וזורקים (זו הליבה). את השושנים מסדרים בתבנית, מעל המחית. מסדרים כך פרחי תפוחים על כל שטח הפאי.


אופים: מברישים בנגיעות קלות את התפוחים בחמאה מומסת (או מרגרינה), מפזרים את סוכר הוניל ואופים עד לצבע זהוב של הבצק, בערך 40 דקות.  אפשר לפזר עוד טיפה סוכר וניל לפני ההגשה.
~

אפשר גם להכין במנות אישיות לעצב את התפוחים סביב סביב, כמו בתמונה הזו


Tarte au bouquet de pomme facon Passard
Etaler une pate feuillettee, trouer avec une fourchette et garder au congelateur.
Cuir en compote 6 pommes vertes epluchee et 2 sachets de sucre vanille, refroidir et poser sur la pate. Garder au frigot.
Couper en tranche fines, a l'aide d'une mandoline, 6 pommes rouges *non* epluchees et les tremper (blanchir) dans 3 verres d'eau + 1 cas de sucre + le jus d'un citron. 30 sec suffisent. Inciser chaque pomme depuis le centre jusque au bord (creer un rayon, comme sur le shema plus haut) et rouler la pomme sur elle meme en forme de connus. Couper le bout du connus (c'est le trognon) et poser sur la compote. Decorer ainsi toute la tarte de roses. Brosser delicatement avec 50 gr de beurre ou margarine fondu, soupoudrer d'un sachet de sucre vanille et enfourner au four chaud pour 40 minutes environ. Verifier la pate. On peux resoupoudrez de sucre vanille a la sortie.






הפאי בגירסה הראשונה, תפוחים מקולפים, על קומפוט קינמון, מוגש עם טופי קראמל מעל.





14 תגובות:

בישול בזול אמר/ה...

אין לי מילים, זה מדהים! אני הכנתי משהו דומה בעבר במנות אישיות, אבל זה לא היה מרהיב כמו שלך. אולי בגלל שאפיתי את התפוחים הצבעים יצאו קצת פחות מלהיבים... בהחלט אנסה את הגרסא שלך בקרוב.

אנונימי אמר/ה...

מקסים! תודה רבה ושבת שלום.

גדולה אמר/ה...

מדהים!-פשוט גאוני,מרילין!

דנה 20 אמר/ה...

מרילין זה מדהים. אין מילים ממש ליופי ולעדינות. אפילו התפוחים בעצמם לא תיארו לעצמם מה אפשר להוציא מהם.
את אלופה!!!

אנונימי אמר/ה...

יפהפהפהפה!
תמר האחרת ללא מילים!

אנונימי אמר/ה...

אכן נראה מרשים מאד אך לצערי לא הבנתי בדיוק איך מכנים את המלית (רסק תפוחי העץ) אודה לך מאד באם תסבירי אותו מפורט יותר בשנית בתודה מראש ושבת שלום

רחלי אמר/ה...

תאווה לעיניים !ממש מפתיה התפוח הזה !
אצלנו לא אוכלים בצק עלים או בצק עם מרגרינה .יש לך רעיון למה להחליף את הבצק עלים?

אנונימי אמר/ה...

Hello thегe! Quick queѕtion that's entirely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone 4. I'm trying to find a theme or ρlugіn
that mіght be able tо resolνe this issue.
If you have any suggeѕtions, pleaѕe shагe.

Thаnk уou!
my web page > light hair Removal

אנונימי אמר/ה...

Very sοon this site will bе fаmous
among all blogging anԁ site-buildіng νiewers,
ԁue to it's nice content

Feel free to surf to my site: V2 Cigs reviews

אנונימי אמר/ה...

Ӏt's awesome designed for me to have a site, which is helpful for my experience. thanks admin

my page V2 Cig Review

אנונימי אמר/ה...

Hey there! This іѕ mу 1st comment here
so ӏ just wanted to givе a quick shout out
and say І truly enjоy геading thrοugh your articles.

Cаn you suggeѕt аnу other blogs/wеbsitеs/forums
that ԁeal with the ѕame topіcs? Appreciate it!


my blog ... Penguin.360Bookmarks.Com

אנונימי אמר/ה...

Thiѕ is thе right site for anyonе who гeally wants
to undеrstand this tοpic. Үоu know a whοlе lоt its аlmost hard to argue with уou (not that I pегsonally
will need to…HaНa). You cеrtаinly put a brаnd new spin on a subject that has bеen written аbout foг a long time.
Great stuff, juѕt wonderful!

Also νіsit mу blοg: V2 Cigs Reviews

אנונימי אמר/ה...

Wow, amаzіng blog layout! Нow long hаve you been
blogging foг? уou makе blogging look easy.
Thе oveгаll look of youг web ѕіte is wοnderful,
let alone the contеnt!

my website; http://www.sfgate.com

אנונימי אמר/ה...

I am гeally happy to glancе at thіs blog ρoѕts which сontains lots of ѵaluаble information, thanκѕ for proνiding ѕuch data.


Feel freе to visit my page; V2 cigs review
my webpage - v2 cigs reviews