~~ עוגת פרג ושוקולד מעולה, במרקם לח ועשיר ~~



צילום מרילין איילון

עוגת פרג פשוט מעולה ומאוד קלה להכנה.  אצלנו בבית יש רוב גדול של חובבי פרג ועל כן עוגה זו זכתה לניקוד גבוה מאוד: בטעם היא משלבת פרג ושוקולד באיזון פשוט משולם, במרקם היא יוצאת מגדר הרגיל: לחה ועסיסית, אני מודה שגם אני שבדרך כלל יודעת לשמור על איפוק מסוים הייתי צריכה לעבוד על עצמי ממש קשה כדי להספיק לפרוס ממנה עוד פרוסות "דקות". הכנתי את העוגה הזאת בפעם הראשונה ממש לפני שנתיים, לפני שנה, (התמונות מאז), ומאז הכנתי אותה עוד פעמיים, בכל הפעמים הכנתי אותה בשתי תבניות בכותר 18, אחת להגשה מידית והשנייה הוקפאה בהצלחה רבה להזדמנות אחרת. במתכון אני מציינת שהעוגה מתאימה לתבנית בגודל 26 - 28, כי ההמרה עובדת מצוין לגבי כל עוגה שאני מכינה. בכל הפעמים הכנתי את העוגה בגרסה החלבית, אבל אני מאמינה שגם בגרסת הפרווה היא תהיה מוצלחת מאוד ולכן ארשום בסוגריים את האופציה הזו.

העוגה מתאימה בידיוק ל- 2 תבניות מאורכות אנגליש קייק.

שימו לב לקלות ההכנה של המתכון, אין הפרדת ביצים, הכל בקערה אחת של המערבל.
הערה אחרונה: למתכון הזה אני משתמשת בשקדים טחונים גס על קליפתם (ניתן למצוא כאלה בכל סופר בשקיות של 100 גרם), כי אני אוהבת להרגיש את הנוכחות שלהם במרקם המעט קראנצ'י, אבל אם מעדיפים, אפשר גם להשתמש בסוג הטחון דק מאוד ולבן כקמח. 




מצרכים
6 ביצים בטמפרטורת החדר (לא מהמקרר)
כוס סוכר
3 כפות שמנת מתוקה לא מהמקרר (אפשר פרווה)
200 גרם שוקולד מריר  - מגורד במג'ימיקס
100 גרם שקדים טחונים על קליפתם (הסוג הפשוט שנמכר בכל סופר)
250 גרם פרג טחון טרי
כף פירורי מצה או לחם
 

לציפוי
1 שמנת מתוקה (פחות 3 כפות)
200 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
20 גרם חמאה (בגרסת הפרווה אפשר לוותר)
לקישוט שוקולד מגורד (אפשרות)

מחממים תנור ל-180 מעלות, משמנים תבנית אפיה בגודל 26-28 ס"מ או שתי תבניות בגודל 18.
מכינים את העוגה:  מקציפים במיקסר 6 ביצים עם כוס סוכר במשך 8 דקות במהירות גבוהה על לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
מפסיקים להקציף, מוסיפים את השמנת מתוקה ומקציפים שוב למשך דקה אחת (מאבדים נח, וזה בסדר).
מערבבים בנפרד - פרג, שוקולד מגורר, שקדים טחונים, פירורי מצה (או לחם)
מקפלים יחד את תערובת הפרג והשוקולד יחד עם התערובת המוקצפת עד לקבל תערובת אחידה
יוצקים לתבנית (או תבניות)  ואופים למשך 40 דקות בערך (בודקים במרכז העוגה אם היא מוכנה).
בזמן שהעוגה בתנור מכינים את הציפוי: מחממים את השמנת לסף רתיחה, מכבים, מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים עד למרקם חלק. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הציפוי. כשהעוגה קרה, אם רוצים, אפשר לקשט בשוקולד מגורד.




עוד תמונה ודי

10 תגובות:

Unknown אמר/ה...

טוב, אז נוסף לי עוד סעיף ברשימת האפייה ליום...

Unknown אמר/ה...

העוגה ללא קמח?

מרילין איילון אמר/ה...

לעוגה אין קמח.

Unknown אמר/ה...

עבור הציפוי, אפשר לחמם גם שמנת פרווה?
תודה

פליאה אמר/ה...

האם אפשר להחליף או לוותר על פירורי הלחם/ מצה במשהו אחר וככה העוגה תוכל לזכות לתואר ללא גלוטן?

vivush אמר/ה...

שלום מרילין הנפלאה!
הם ניתן לאפות כמאפינס?? אני רוצה להכין במנות אישיות בשביל משלוחי המנות..
תודה מראש על התשובה

מרילין איילון אמר/ה...

אפשר להמיר את פירורי הלחם הקורנפלור כפי שדייוחה לי חברה שהכינה אותה.
אפשר להאפות כמאפינס, זהירות לא ליישב. אפיה קצרה בלבד.

בהצלחה!

ענת אמר/ה...

שלום מרילין! העוגה נראית מצוינת.
יש הרבה שוקולד בעוגה - האם ניתן לדעתך להפחית קצת מכמות השוקולד במתכון בעוגה/בציפוי?
ניתן להכין ברינג 24?
תודה רבה!

שמרית אמר/ה...

אוקי, אז לאחר שהכנתי את העוגה… לדעתי אפשר להוריד ל100 גרם פרג. יותר מזה זה פשוט הרבה מדי. הפחתתי בעוגה ל150 גרם וזה היה עדיין הרבה. בנוסף מספיק בעוגה עצמה 100 גרם שוקולד �� מגורר ובציפוי חצי שמנת. מתוקה עם 100 גרם שוקולד ��. אחרת זה כבד מדי ועושה צרבת.

Unknown אמר/ה...

תודה רבה