~~שבלולי קרם וניל רום וצימוקים (Pain aux raisins)~~

צילום: בעז לביא, סגנון:ענת לבל







שבלולי קרם וניל רום וצימוקים (Pain aux raisins)

מאפה קלאסי בארוחת הבוקר המסורתית, בילדותי הוא היה הקבוע שלי! שילוב נפלא בין בצק שמרים אוורירי ופריך לבין קרם וניל טעים טעים.


חלבי, רמת קושי בינוני, זמן הכנה כ- 10 דקות, אפיה כ- 20 דקות


1 מנה של בצק "שמרים – עלים"  קנוי (900 גרם) א

קרם וניל
500 מ"ל (2 כוסות) חלב
1 כפית תמצית וניל או תוכן של מקל וניל
6 חלמונים
5 כפות סוכר
2 כף  גדושה קורנפלור
1 כף רום (לא תמצית!) או ברנדי
100 גרם צימוקים בהירים
להברשה: 1 חלמונים מעורבבים עם  2 כפות חלב
לזריה: אבקת סוכר

מכינים את הקרם וניל רום: מכניסים לקערה בינונית את החלמונים הסוכר והקורנפלור וטורפים עד שהתערובת רכה ואחידה.
מביאים לרתיחה את החלב הרום והווניל, יוצקים שליש מכמות החלב החם לתוך הקערה, מערבבים היטב, מעבירים את כל תכולת הקערה לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה או עד שהתערובת מסמיכה מאוד ורק מתחילה לרתוח. מכבים את האש, מצננים לגמרי את הקרם.

מכינים את הצימוקים: משרים אותם במים פושרים למשך 30 דקות ומסננים.

ממלאים ומעצבים: מצפים תבנית של תנור בנייר אפיה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו על משטח מקומח בדיוק באותה זווית (עם סימון האצבע בפינה הימנית התחתונה) ומרדדים אותו למלבן ברוחב של 60*40. 
מברישים את השוליים התחתונים של הבצק בחלמון מעורבב בחלב.
מורחים על שאר שטח המלבן את הקרם וניל רום, מפזרים עליו את הצימוקים המסוננים, מגלגלים את הבצק לגליל ארוך מלמעלה כלפי מטה, כשהחלק התחתון המוברש בביצה משמש לסגירה.  פורסים את הגליל לפרוסות בעובי 2 ס"מ, מרימים אותם בזהירות, מסדרים אותם על התבנית ומשטיחים אותם מעט בעזרת כף היד.

מברישים ואופים: מברישים את המאפים בביצה המעורבבת בחלב, מתפיחים למשך שעה ואופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהמאפים זהובים.
כשהמאפים כבר לא חמים מפזרים מעט אבקת סוכר

אפשר להקפיא.
אחרי הפשרה מחממים אותם בתנור על חום בינוני נמוך (150 מעלות).

אין תגובות: