~~ קרואסון שקדים (Croissants aux amandes) ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל


קיימים שני סוגים של קרואסון שקדים.
הסוג הראשון והרווח הוא פטנט של המאפיות כדי למכור קרואסונים מהיום הקודם: לוקחים קרואסון מוכן ולא טרי, טובלים אותו בסירופ סוכר מתובל ברום, שמים אותו על תבנית אפיה, חוצים אותו לאורך, ממלאים אותו בקרם שקדים (מתכון מצורף), מפזרים מעל הכל המון שקדים פרוסים אופים עד להזהבה, כ 5, 6 דקות. אם תרצו להכין את הגירסה הזו להלן המתכון לסירופ עבור 10 קרואסונים: מביאים לרתיחה 150 מ"ל מים עם 50 גרם סוכר, מכבים את האש ומוסיפים 1 כף רום או ברנדי.


האפשרויות השניה היא לקנות "בצק שמרים עלים" קפוא, הוא נמכר מגולגל על עצמו כמו בצק עלים, ניסיתי אותו והוא מעולה.  

לבצק:
1 מנה של בצק "שמרים – עלים"  קנוי (900 גרם) 

לקרם שקדים:
100 גרם (1 כוס ורבע) שקדים טחונים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם חמאה רכה אך לא מומסת
1 כף רום או ברנדי (אפשרות)
2 טיפות תמצית שקדים
1 ביצה

להברשה: 1 ביצה טרופה מעורבבת עם 2 כפות חלב
100 גרם שקדים פרוסים

מכינים את הקרם שקדים: מערבבים את כל המצרכים עד לקבלת מרקם של משחה אחידה.
ממלאים ומעצבים: מצפים תבנית של תנור בנייר אפיה. מוציאים את הבצק מהמקרר, מניחים אותו על משטח מקומח בדיוק באותה זווית (עם סימון האצבע בפינה הימנית התחתונה) ומרדדים אותו שוב מלבן ברוחב של 70*30. 
מורחים קרם שקדים על כל שטח המלבן וחותכים ממנו משולשים ארוכים, בסיס המשולש בערך 6 ס"מ.
מגלגלים את המשולשים מהבסיס כלפי מעלה, מעבירים אותם לתבנית, מכופפים אותם מעט לצורת סהרון, מברישים אותם בביצה הטרופה עם החלב, מפזרים שקדים פרוסים ונותנים להם לתפוח שעה.
אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כ- 20 דקות או עד שהקרואסונים מוזהבים.
אפשר להקפיא.
אחרי הפשרה מחממים אותם בתנור על חום בינוני נמוך (150 מעלות).


3 תגובות:

Gisele cohen-scali אמר/ה...

בוקר טוב
האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה תודה יום טוב

Gisele cohen-scali אמר/ה...

בוקר טוב האם אפשר להמיר את החמאה במחמאה תודה יום טוב

מרילין איילון אמר/ה...

כן, בהחלט

בהצלחה