~~ ניוקי גבינות ברוטב ציזיקי + 4 קישים מנצחים ~~




צילום: אייל קרן
 
בגיליון האחרון של מגזין טעימות מבית "משפחה" נערך תחרות מתכוני שבועות בחסות "גד". מתוך המתכונים הרבים שזרמו למערכת היה לי הכבוד לבחור במתכון הזוכה ובחרתי במנה זו כבר בקריאה הראשונה (כן, קראתי את כל המתכונים מהתחלה ועד הסוף!). אהבתי את שיטת העבודה, אהבתי את הטעמים שיכולתי לנחש, ובאמת, כשבאתי להכין את המנה וטעמתי אותה לא הצטערתי על בחירתי, זו מנה טעימה ביותר ושאר הנוכחים בבית באותו זמן, הן הצוות והן בני הבית כולם הסכימו איתי: זו מנה מנצחת.  אני רושמת כאן את המתכון עם טיפה שינויים שלי. המתכון נשלח ע"י צביה דוד

 


מצרכים
250 גרם גבינה בולגרית
100 גרם גבינת חלומי מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה
גרודה של לימון שלם
פלפל לבן
חצי עד כוס קמח
מצרכים לרוטב
500 מ"ל יוגורט כבשים (אפשר גם עזים)
2 שיני שום כתושות
גרעינים של עגבנייה
1 מלפפון מגורד עם הקליפה
מלח ופלפל שחור
1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
מעט שמן זית
מעט שמיר
 
 
מכינים את הניוקי: מערבבים בקערה בינונית את כל המצרכים. את הקמח מוסיפים רק עד לקבלת בצק רך, אחיד ולא דביק. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ושומרים במקרר להתגבשות.
ממלאים סיר גדול במים מעט מומלחים ומביאים לרתיחה. גוזרים לשקית הזילוף פתח קטן (אין צורך בצנטר) ומזלפים בתוך המים הרותחים חתיכות קטנות בגודל של במבה בערך. אפשר להיעזר במספריים לקבלת גודל אחיד. מבשלים רק עד שהניוקי צף, מסננים שומרים בצד. הניוקי אינם נדבקים אחד לשני.
מכינים את הרוטב: מכניסים למחבת את היוגורט השום והתבלינים ומחממים על אש קטנה, נזהרים לא להגיע לרתיחה כדי שהרוטב לא יתפרק. אם סמיך מדי, מוסיפים מעט מים חמים. מוסיפים את הניוקי, מערבבים תוך כדי בישול על אש בינונית 2-3 דקות עד שהניוקי סופג את הרוטב, מכבים, מעבירים לצלחת הגשה גדולה, מוסיפים את גרעיני העגבניות והמלפפון, מקשטים במעט שמן זית, ושמיר קצוץ ומגישים.
מחפשים עוד מנה מלוחה לחג? אין כמו קיש. קבלו 4 קישים מנצחים:

 
חוץ מזה, מחר בע"ה מתארחים אצלנו המשפחה שהגיעה מצרפת לרגל החתונה, והתבקשתי להכין עבורם סעודה "כמו של שבועות" (כי הם חוזרים למחרת ולא נשארים איתנו לחג). אז כמובן שלא מדובר בלהגיש להם קממבר מקומי או גבינת דמוית רוקפור - הרכבתי עבורם תפריט מקומי ככול האפשר: 
- בורקיטס קצ'קבל וחציל קלוי
- בורקטיס קצ'קבל ותפוחי אדמה
- פלפלים קלויים ממולאים גבינת לאבאנה ונענע, אפויים בתנור
- פטריות ממולאות בגבינת שמנת, בולגרית מרווה ופיסטוק, אפוי בתנור
- ירקות אפויים בתנור: בטטות, חצאי קישואים, חצאי עגבניות, הכל מתובל בזרעי כוסברה, קצח ועשבי תיבול
- סלט פסטה עם זיתים שחורים מצומקים, עגבניות חצי מיובשות, בצל סגול, בצל ירוק וצפתית
- סלטים חיים יאולטרו על המקום
- פירות העונה (אבטיח ענבים וכו)
 
ואם לא אספיק לחזור לפני החג, אז חג שמח!
 
 

תגובה 1:

hadar ben-sade אמר/ה...

חג שמח!
סדרת הרשומות הזו לקראת שבועות מצריכה להאריך את החג לשבוע אם אני רוצה שיספיקו לאכול הכל...