~~ גמר חתימה טובה, מנהגים ומתכונים ליום כיפור ~~



 
סדר היום שלנו


ארוחת בוקר גדולה
שכולל לחמים טריים, ביצים גבינות וסלט ירקות גדול ועשיר


לקראת 13:30
מתיישבים לארוחת צהריים: עוף בתנור עם שעועית ירוקה  ופול ירוק, מוגש עם אורז לבן וסלט ירקות















לקראת 16:00
מתיישבים לסעודה המפסקת:  מרק עוף עם איטריות
השנה בע"ה גם יהיו קרפלך עם בשר טחון
 
מרק עוף וירקות עם איטריות
מתכון של כבוד הרב קורדובה.מצרכים
כרעיים נקיים ומחולקים - אפשר גם כנפיים מי שמעדיף
שני בצלים גדולים חתוכים לרבעים
חמישה גבעולי סלרי אמריקאי חתוכים למקטעים / גפרורים
שני גזרים חתוכים למקטעים / גפרורים
תפוח אדמה חתוך לקוביות גדולות
קישוא חתוך למקטעים / גפרורים
צרור שמיר קטן קשור בחוט
כף מרק עוף
כמה גרגירי פלפל שחור
שלוש ליטר מים
חצי צרור כוסברה

הכנה
מכניסים את כל המצרכים חוץ מהכוסברה לסיר ומביאים לרתיחה
מבשלים עד שהבשר רך
לקראת סוף הבישול, מוציאים את השמיר ומכניסים במקומו את הכוסברה ומכבים.
בסיר נפרד מבשלים איטריות , מסננים ושמים בקערה גדולה במרכז השולחן
כל אחד מקבל מרק ועוף (חשוב מאוד לאכול עוף לפני הצום) ולוקח לעצמו איטריות
אופציה אחרת, במקום איטריות לשים במרק כמה חופנים של גריסי פנינה.


בשנה שעברה לקחנו את סיר המרק איתנו לירושלים ושם חיכו לנו כדורי קניידלך שחברתי אורטל הכינה ושהצטרפו בשימחה למרק.

אחרי המרק
 שותים מים, תה, ואוכלים לחמניה מתוקה
אישית (עם ראשי תיבות) מומלאת בתמרים אגוזי לוז ודבלים



בסיום הצום
אנחנו נוהגים לאכול עוגיות בולו יחד עם חבושים מתוקים. בעלי שותה תה פושר ואני מעדיפה אורג'ה צוננת (משקה שקדים)






אחרי כשעה, אנחנו מתיישבים לאכול עסיד וזום, שזה מאכל תימני טיפוסי שאמא שלי מכינה לנו בסיום כל צום, ובעלי לא מוותר עליו בשום פנים ואופן

ומה עושים בסיום הצום???? בונים את הסוכה ב"ה



 

מרמלדת רימונים, מתכון בהמשך בע"ה

soupe legume poulet pate pour avant seouda mafseket/ Rabin Cordova

poulet en morceau
2 gros oignons en quartier
5 branches de celeri en julienne
2 carottes en julienne
1 pdt en gros cube
1 courgette en julienne
1 petit bouquet d'aneth attacher avec un fil
1 cas de marakof
qq graines de poivre
3 litres d'eau
1/2 bouquet de coriandre

tout mettre dans casserol a part coriandre et porter a ebulition
jusque poulet tendre
enlever l'aneth et mettre le coriandre
eteindre
preparer des pates a l'eau sale

mettre les pate dans une grande assiete au millieur de la table

tu sert la soupe + le poulet et chaqun se rajoute les pate.

אין תגובות: