~~ עוגיות בולו - מושלם לשבירת הצום ! ~~



אלו עוגיות נהדרות שאנחנו נוהגים לאכול בסיום כל צום לצד ריבת חבושים ואורג'ה (משקה שקדים צונן), וגם בטו בשבט. העוגיות עוברות אפיה כפולה וכך הן מקבלות פריכות נהדרת. אני ממליצה לא לוותר על זרעי השומר שברשימת המצרכים, הוא נותן טעם נפלא.

עוד ליום כיפור אפשר לקראו כאן
 









מצרכים

(כ- 100 עוגיות)
1 קילו קמח לבן
200 גר' סוכר (כוס) 
2 שקיות סוכר וניל
2 שקיות אבקת אפיה
1 כף זרעי שומר (לפעמים אני שמה 2 כפות)
קליפה מגורדת משני לימונים או 1 לימון ו- 1 תפוז
200 גרם (2 כוסות) פירות יבשים מכל סוג: שומשום, אגוזים, צימוקים, משמשים קצוצים, חמוציות, שזיפים  

7 ביצים
1 כוס שמן (240 מ"ל)
שמן לשימון הידיים



מדליקים את התנור לחום של 180 מעלות ומסדרים נייר אפיה על 2 תבניות גדולות של תנור
מערבבים בקערה גדולה את כל החומרים היבשים, מצרפים את הביצים ואת השמן ולשים לכדור חלק, אם הבצק מרגיש יבש מדי מוסיפים עד רבע כוס מים.
משמנים את הידיים ומחלקים את הבצק ל- 6  חלקים זהים, יוצרים מכל חלק גליל ארוך, כמו נקניק, מסדרים 3 גלילים על כל תבנית ואופים  כ- 20 דקות עד להזהבה קלה.
נותנים לגלילים להצטנן לגמרי ומוציאים אותן מהתבניות.
בעזרת סכין משוננת פורסים אותם לפרוסות בעובי 1 ס"מ, קצת באלכסון. מסדרים את הפרוסות על התבניות אפיה כשהצד החתוך כלפי מעלה ואופים עוד 10 דקות.
שומרים בקופסה אטומה, ואפשר גם להקפיא.





les boulous a la pops (1 centeine)
melanger
1 kilo de farine
1 verre de sucre - 200 g
2 sucre vanille
2 levur chinique
1 a 2 cas graine de fenouille
ecorce de 1 a 2 citron ou 1 citron et 1 orange
2 verres de graines en tout genre (sesame, noix, raisin, datte, abricot sec couper, amande et autres, je change en fonction de ce que j'ai)
rajouter
7 oeufs
1 verre de l'huile (250ml)
travailler avec mais huilee: faire une boule diviser en 6 morceau
faire des boudin plat de chaue morceau et placer sur 2 plaques
cuir a 180 jsuque colorer et laisser refoidire comploetemtn
couper en tranche oblique, reposer sur la plaque cocher sur le cote et enfourne a 180 pour encore 10 minute ou bien jolie coloration
.

7 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

היי

הגעתי לבלוג שלך במקרה בחיפוש אחר מתכון לעוגת גבינה.
זהו בלוג מושקע ומדהים - אתר האוכל הטוב ברשת

כל הכבוד לך
יישר כח

אנונימי אמר/ה...

שלום מרלין

זה נראה מצויין. האם אין בעיה לחתוך לפרוסות כשהגלילות חמות מהתנור? לא מתפורר?

תודה מראש על התשובה

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

אחחח אם זה טעים כמו בולו
זה כבר קנה אותי.

תודה לך.

מרילין איילון אמר/ה...

חשוב לקרר לגמרי לפני שפורסים, אחרת זה לא נפרס טוב. זה שיעור בסבלנות
(-:

rivka אמר/ה...

תודה, תודה ושוב- המון תודה!!!



אילו העוגיות הנהדרות שהיתה מכינה שכנתי היקרה ז"ל, שהיתה גרה בירושלים כילדה קטנה בתקופת התורכים. היא זכרה לספר לי על ביקורו של גנרל אלנבי בירושלים, וראתה אותו ליד שער יפו.

Tzufit אמר/ה...

הי מרילין,
יהיה טעים גם בלי השומר?
אני ממש לא אוהבת...
תודה על הבלוג הנהדר!

מרילין איילון אמר/ה...

כן, אל דאגה, זה גם טעים, זה שונה, אבל טעים!