Pablova
כמה שאני אוהבת קינוחים שמשלבים מרקמים שונים
וטעמים שונים..זה כאילו שכל ביס מביא הפתעה חדשה
וטעמים שונים..זה כאילו שכל ביס מביא הפתעה חדשה
כמה שאני אוהבת קינוחים שניראים אלגנטים וצבעוניים
כמה שאני אוהבת קינוחים, שבסוף הארוחה כולם מכריזים שאין
אפילו מקום להכניס סיכה בבטן, ואז כשהוא מגיע...והעיניים
של כולם נפתחתים, הפה פעור..ואז נשמעים צלילים
כאלה..של עונג גרגרני
אפילו מקום להכניס סיכה בבטן, ואז כשהוא מגיע...והעיניים
של כולם נפתחתים, הפה פעור..ואז נשמעים צלילים
כאלה..של עונג גרגרני
כמה שאני אוהבת שהבנות ואני עומדות יחד במטבח
וכמו סרט נע מייצרות מנות מנות ומגישות ברוב גאווה
וכמו סרט נע מייצרות מנות מנות ומגישות ברוב גאווה
~כמה שאני אוהבת פבלובה
~
מצרכים לבסיס המרנג
ארבע חלבונים
קורט מלח
קורט מלח
מאה שמונים גרם אבקת סוכר - 180
חצי כפית תמצית וניל
כפית חומץ
שתי כפיות וחצי קורנפלור
הכנה
מחממים תנור ל- 170
מציירים על גבי ניירות אפיה עיגולים בקוטר של כוס שתייה
כ- 12 עיגולים
כ- 12 עיגולים
מניחים את הנייר הפוך על תבניות
~
~
שמים את החלבונים ואת המלח בקערת המיקסר
מקציפים עד שמתחיל להיווצר קצף
מוסיפים את האבקת סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
עד שההקצף יציב לגמרי
מוסיפים את הוניל ואת החומץ ומקציפים עוד דקה
מכבים, מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים אותו בעזרת מרית
מקציפים עד שמתחיל להיווצר קצף
מוסיפים את האבקת סוכר בהדרגה תוך כדי הקצפה
עד שההקצף יציב לגמרי
מוסיפים את הוניל ואת החומץ ומקציפים עוד דקה
מכבים, מוסיפים את הקורנפלור ומקפלים אותו בעזרת מרית
~
מכניסים את הקצף לשקית זילוף ומזליפים אותו
בעיגולים המצויירים, בצורה מעגלית
תחילה בבסיס, ואחר כך סביב בצורת ספירלה לגובה
כדי ליצור מבנה של כוס
בעיגולים המצויירים, בצורה מעגלית
תחילה בבסיס, ואחר כך סביב בצורת ספירלה לגובה
כדי ליצור מבנה של כוס
~
מכניסים לתנור ואופים 5 דקות
מנמיכים את החום ל- 130 ואופים עוד שעה וחצי
מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים כך
לקירור מלא
מנמיכים את החום ל- 130 ואופים עוד שעה וחצי
מכבים את התנור, פותחים מעט את הדלת ומשאירים כך
לקירור מלא
מצרכים נוספים
פירות (תותים, קיווי, אננס, פסיפלורות פירות יער) ועוד
חותכים את הפירות לקוביות קטנות - מרוקנים את הפסיפלורות
שמנת מוקצפת לקצפת קופסא או שתיים, תלוי כמה אתם גרגרנים
גלידה (פיסטוק הכי טעים אבל אפשר אחר) או סורבט
אני עשיתי חלק עם סורבט קיווי וחלק עם סורבט פסיפלורה
הרכת המנה
בכל צלחת הגשה אישית מסדרים כוס מרנג
שמים בתוך הכוס כף גלידה או סורבט
מזליפים קצפת בנדיבות כלפי מעלה
מזליפים קצפת בנדיבות כלפי מעלה
יוצקים מעט מן הרוטב תות מעל הקצפת
מסדרים פירות חתוכים סביב סביב
יוצקים מעט מתוכן הפסיפלורות סביב
מגישים מייד
מגישים מייד
ההנחיות לבסיס המרנג והרוטב תות מתוך הספר של אורנה ואלה
7 תגובות:
מרילין המנה מקסימה, אבל מרנג אופים אחרת: 3 שעות בחום 100 מעלות, כך תקבלי מרנג לבן ויבש
כמה שאני מסכימה עם התיאור שלך :)
שילוב הטעמים, שילוב המרקמים, וההפתעה בכל כפית...
באופן אישי יש לי קיבה נפרדת לקינוחים אז אין לי בעיה :)
תמיד יש מקום למתוק
נראה נפלא!
יאמממי
איזה יופי של פאלבות
השילוב של הפירות והרוטב פשוט עושה להם טוב כל כך.
איזה כיף לקנח ארוחה במרענן טעים הזה.
נראה נפלא
חג שמח וטעים ביותר
}{
הכנתי:-)
יצא באמת מופלא!!
תודה רבה
מקסים, מרילין, כרגיל!
ולאנונימי/ת שהגיב/ה על זמן וטמפ' האפייה - זה תלוי למה מכינים. פבלובה אמורה להיות פריכה מבחוץ ורכה-דביקה מבפנים (כמו מרשמלו) ולא יבשה לגמרי. לכן החומץ והקורנפלור ולכן בדיוק מתחילים את האפייה בחום בינוני ואז מנמיכים. אני מכירה גרסה שבה אופים הרבה פחות זמן חום בינוני כל הזמן ויוצא מצויין
כלומר לא בחום בינוני כל הזמן, אלא קצת יותר גבוה - אחרי זבנג החום הראשוני מנמיכים ל-150 ויוצא מצויין
מרילין, המנה מהממת!
איזה שילוב מקסים של מרכיבים...
הכל אצלך כל כך מקצועי....
הוסף רשומת תגובה