Souvganiot mini
החנוכה זכינו לאכול סופגניות חמות וטריות מדי בוקר
ומדי ערב - וכל זאת על ידי הכנה של בצק פעמיים בלבד, כי הבצק כשהוא במקרר נשמר יפה (מכוסה כמובן), וכל פעם שרוצים מוציאים חלק, מעצבים, מטפיחים, והופ לשמן.
ובקיצור, מכינים את הבצק, לשים, שמים במקרר מכוסה לילה שלם, ואחר כך אפשר להשתמש בו ל-3 ימים
הבאים. למשפחה שלנו שאוכלת "במידה" השיטה הזו מתאימה מאוד.
~
לסופגניות מיני קורצים פיסות במשקל 40 גר, מגלגלים לעיגולים, שמים על נייר אפיה מקומח מעט ומטפיחים לכחצי שעה בערך
מצרכים
שמונה מאות גרם קמח
כף וחצי שמרים יבשים
ארבע מאות מ"ל מים
מאה גרם סוכר
כפית מלח
מאה מ"ל שמן
שתי ביצים
כף קוניאק
קליפה מלימון שלם
כף תמצית וניל
כף וחצי שמרים יבשים
ארבע מאות מ"ל מים
מאה גרם סוכר
כפית מלח
מאה מ"ל שמן
שתי ביצים
כף קוניאק
קליפה מלימון שלם
כף תמצית וניל
הכנה
לשים את כל המצרכים,
מתפיחים עד להכפלת הנפח
יוצרים כדורים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח על נייר פאיה מקומח
מטגנים בשמן חם אך לא רותח בשני צדדים על להבה נמוכה
יוצרים כדורים ומתפיחים שוב עד להכפלת הנפח על נייר פאיה מקומח
מטגנים בשמן חם אך לא רותח בשני צדדים על להבה נמוכה
מתכון הבצק של יפנית
7 תגובות:
Ils sont superbes!!!
כמה זמן יכול כך הבצק להישמר??
מידי פעם הורדת לו גובה?
לא חשבתי על כזה רעיון - חייבת לנסות!!
לא הןרדתי שום גובה, וזה נשמר ימים רבים. הכנתי את הבצק ביום חמישי בערב..והבוקר עדיין אכלנו סופגניות..וגם הערב מתכננת עליהן
יווווווו איזה יופי תודה תודה תודה!!!!
פשוט לא יאומן (רציתי להכין ביום חמישי אבל אמרתי לעצמי - מה כזו כמות נאכל?!?!
היום אכין:-))
חג שמח וטעים
איזה סופגניות מקסימות!
Tes beignets sont très réussis. Bien gonflés et beaux.
Bonne fête Maryline.
הכנתי היום. לא היה לי קוניאק וגם לא הוספתי קליפת לימון ועדיין יצא מושלם!!!
תודה רבה מרילין, כל דבר שהבנתי מהבלוג שלך יצא נהדררר
שבוע מצוין שיהיה
הוסף רשומת תגובה