.
.
אין על חומוס פול שיושב בבטן כמו יציקת בטון, אז
אם אתם נמנים על אוהדי הז'אנר לפניכם מנה שאצלנו
מתקבלת תמיד בברכה, במיוחד עם יש לחם/פיתה חמה על יד
לֵמה שנקרא בעברית יפה - ניגוב
.
אם אתם נמנים על אוהדי הז'אנר לפניכם מנה שאצלנו
מתקבלת תמיד בברכה, במיוחד עם יש לחם/פיתה חמה על יד
לֵמה שנקרא בעברית יפה - ניגוב
.
מצרכיםחומוס
שתי כוסות גרירי חומוס מושרים לילה שלם ושטוף היטב
חצי כוס תחינה גולמית
רבע כוס מיץ לימון
מלח
פול
כוס פול מצרי מושרה לילה שלם ושטוף היטב
בצל קצוץ
חמש שיני שום קצוצות
שמן זית בנדיבות
כפית כמון
מלח
ובנוסף
ביצים קשות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
שמן זית לזילוף
בצל פרוס
.
שתי כוסות גרירי חומוס מושרים לילה שלם ושטוף היטב
חצי כוס תחינה גולמית
רבע כוס מיץ לימון
מלח
פול
כוס פול מצרי מושרה לילה שלם ושטוף היטב
בצל קצוץ
חמש שיני שום קצוצות
שמן זית בנדיבות
כפית כמון
מלח
ובנוסף
ביצים קשות
פטרוזיליה או כוסברה קצוצה
פפריקה מתוקה
שמן זית לזילוף
בצל פרוס
.
.
הכנההחומוס
מבשלים את גרגירי החומוס במים רבים כשלוש שעות עד שהם רכים
טוחנים אותם עם מעט ממי הבישול
מוסיפים מלח תחינה ומיץ לימון וטוחנים עד למרקם משחתי
הפול
מטגנים בצל בשמן זית נדיב
מוסיפים את השום הכמון והפול ומערבבים תוך טיגון
מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת ומבשלים כשעה
מוסיפים מלח ומערבבים
מבשלים את גרגירי החומוס במים רבים כשלוש שעות עד שהם רכים
טוחנים אותם עם מעט ממי הבישול
מוסיפים מלח תחינה ומיץ לימון וטוחנים עד למרקם משחתי
הפול
מטגנים בצל בשמן זית נדיב
מוסיפים את השום הכמון והפול ומערבבים תוך טיגון
מוסיפים מים לכיסוי ועוד קצת ומבשלים כשעה
מוסיפים מלח ומערבבים
הרכבת המנהבצלחת קצת עמוקה מסדרים את החומוס בעזרת כף
במרכז הצלחת שמים את הפול [חם] עם מעט ממי הבישול
מסדרים בצלחת ביצים קשות חצויות, פרוסות בצל, כוסברה ופפריקה
מזליפים על הכל שמן זית בנדיבות ומגישים.
במרכז הצלחת שמים את הפול [חם] עם מעט ממי הבישול
מסדרים בצלחת ביצים קשות חצויות, פרוסות בצל, כוסברה ופפריקה
מזליפים על הכל שמן זית בנדיבות ומגישים.
אפשר גם לשים קצת סחוג בצדדית של הצלחת
7 תגובות:
מרלין יקירה יש לך הרבה שגיאות כתיב את צריכה ליבדוק ליפני שאת מעלה
את/אתה נוגע בנקודה כואבת. אין לי אפשרות לבדוק, מכיוון שאני גם עולה חדשה, וגם דיסלקטית. אבל ביתי בכורתי שקד מטפלת בנושא ועושה לי הגגה כשרק יש לה זמן (מה שאין לי הרבה - היא בעיצומם של בגרויות). הלוואי ולא הייתי טועה.
יאמי , מנה מושלמת, לא צריך ללכת יותר לנגב חומוס בחוץ :-)
בסד חנוכה תשעא
מרילין יש לך אחלה בלוג עלי והצליחי
למרילין ולכל הקוראות
אני יודעת מרילין שאת דתיה בה'
ולכן אני מביאה לתשומת ליבן שהפול מתולע מאוד מאוד
איך תדעי? פשוט השרי את החומוס לילה שלם ולמחרת קלפי את הקליפה
חצי את הפול לשתים וראי שיש תולעים
לכן אנא אל תשתמשי בפול ומצוה להעביר הלאה חג שמח
את בסדר גמור, ישר כח בסה''כ רשמת טחינה עם ת' הכל בסדר תמשיכי לפרגן לנו במתכונים
תודה לך מרלין על המתכון ...
פיייייייי איזה טעים תודה רבה על המתכון אני בארה״ב כבר 5 שנים והחלטתי שאני מכין חומוס פול חיפשתי בגוגל היית שלישית עקבתי בזהירות אחר ההוראות והיתענגנו 8 אנשים על חומוס פול ״ אורגינל ״ לעקרנו ת׳אצבעות תודה רבה רבה
הוסף רשומת תגובה