~~ עלי גפן ממולא גבינות ברוטב עגבניות סמיך ~~



צילום בועז לביא, סגנון דניה לנדר

מצרכים לעלי הגפן
צנצנת עלי גפן
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
100 גרם גבינה קצקבל מגורדת
250 גרם גבינת ריקוטה
1 חלבון
2 כפות קורנפלור
מלח
קליפה מגורדת מלימון שלם (רק החלק הצהוב)

מצרכים לרוטב
4 כפות שמן זית
4 כפות רסק עגבניות
1 בצל גדול קלוף קצוץ דק
3 שיני שום קצוצות דק
1 גזר קלוף חתוך לקוביות קטנות
חופן נענע קצוצה טריה או 1 כפות נענע יבשה
קופסא (800 גרם) עגבנות קלופות מרוסקות
מלח
פלפל שחור
1 כף פתיתי צ'ילי (לא חובה)
בנוסף:
שמן זית להברשה


מכינים את הרוטב:
מחממים את שמן הזית בסיר בינוני גדול, מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים בעזרת כף עץ עד שהשמן מתחיל להאדים. מוסיפים את הבצל, השום, הגזר והנענע ומטגנים הכל יחד כ- 5 דקות. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מתבלים במלח, פלפל שחור, ופתיתי צ'ילי (אם משתמשים), מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה חלקית, למשך 30 דקות על האש קטנה, תוך כדי ערבוב כדי שהרוטב לא ידבק. מכבים.
מכינים את עלי הגפן:
מביאים לרתיחה מים בסיר גדול, ומבשלים בהם את עלי הגפן 15 דקות. מוציאים את העלים ופורסים אותם על מגבת נקייה.
מערבבים את כל חומרי המלית.
לוקחים עלי אחד ומניחים אותו כשהצד המבריק שלו כלפי מטה והחלק הרחב כלפינו. בעזרת כפית שמים בחלק התחתון והרחב של העלה מהמלית ומכסים אותה בחלק התחתון של העלה. מקפלים מעליה את העלה מימין ומשמאל וממשיכים לגלגל כלפי מעלה, תוך כדי הידוק. מכינים באותו אופן את כל העלים.
שמים את הרוטב בתבנית גדולה, מסדרים עליו עת עלי הגפן, מזליפים שמן זית ואופים 15 דקות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות.


תגובה 1:

בת-שבע טובה אמר/ה...

למה צריך לבשל את העלים? הם מגיעים מוכנים בצנצנת.