~~ מרק יוגורט קר עם חיטה ולוביה (asi ayran) ~~


צילום: בועז לביא, סגנון דניה לינדר



מרק יוגורט קר עם חיטה ולוביה (asi ayran)
(6 מנות)
מצרכים
½ כוס חיטה
½ כוס לוביה
½ כוס עדשים ירוקות
½ כוס גרגירי חומוס מבושלים
מעט שמן זית
4 כוסות יוגורט 4% או אחר שאוהבים
2 כוסות מים קרים
מלח
פלפל שחור
1/2 כוס נענע קצוצה
1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
קוביות קרח מתובלות (אפשרות)


משבלים את החיטה, הלוביה, והעדשים, כל אחד לחוד, במים, עד שהם רכים. לחיטה ייקח בערך 30 דקות, ולשאר פחות. צריך לעקוב אחרי זמן הבישול כדי שהם יישארו שלמים ונגיסים. מערבבים אותם, מתבלים אותם במלח, פלפל ומעט שמן זית. אפשר לשמור במקרר עד 2-3 ימים מראש.
מערבבים את היוגורט עם המים, מתבלים במלח ופלפל שחור, מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים. יוצקים לכל צלחת מהיוגורט המתובל, מוסיפים למרכז הצלחת את הקטניות, מוספים עוד מעט עשבי תיבול, וקרחונים, אם רוצים, ומגישים צונן.
להכנת קרחונים מתובלים: כדי לקבל קרחונים שקופים משתמשים במים שהורתחו פעמיים. כשהמים כבר לא קרים יוצקים אותם לתוך תבניות של קרחונים, משלבים בהם פטרוזיליה, עירית, ו/או נענע ומקפיאים.

אין תגובות: