~~ בראוניז שקדים ואגוזים כשר לפסח - הקבועים שלי בכל פסח~~

Brownies aux amandes et aux noix
.

את הבראוניז האלה אני מכינה כל שנה בפסח כמה וכמה פעמים, גם בפרווה וגם בחלבי, הם ממש מתכון קבוע שאני לא מחליפה וגם כל החברות שלי שקיבלו את המתכון הזה ממני מספרות לי שגם אצלן הוא קבוע. שוקולד, עשיר, לח, קראנצ'י, מפנק, בקיצור ממש מוצלח. מכינים כמות, מקררים, חותכים, שומרים במקפיא ושולפים מתי שצריך. זהירות, זה טעים גם קפוא.



מצרכים לתבנית 27 * 30
150 גרם חמאה
150 גרם שוקולד מריר
220 גרם סוכר
60 גרם סוכר חום מהיר
3 ביצים
כפית תמצית וניל
85 גרם שקדים טחונים או 85 גר קמח מצא או 85 גר קמח רגיל
2 כפות קקאו
כוס אגוזי מלך קלופים חצויים
.

.
הכנה
מחממים את התנור לחום בינוני - 175 ו מרפדים את התבנית בנייר אפיה
ממיסים את החמאה והשוקולד בבן מארי עד שהם נמסים לגמרי
מעבירים לקערה גדולה, מוסיפים את הסוכר, הביצים והוניל וטורפים היטבעד לקבלת מרקם אחיד

מוסיפים את הקמח (או שקדים טחונים) והקקאו ומערבבים עד שנוצרת עיסה סמיכה ואחידה
מוסיפים את האגוזים מערבבים ויוצקים לתבנית.
אופים 25 דקות ונשמרים מאפיית יתר - היא תיבש את הבראוניז
מצננים, מספר שעות או לילה במקרר, חותכים לריבועים ומגישים. אני חותכת במצב קפוא ומחזירה למקפיא עד לשימוש. 



.
המתכון המקורי הוא של מיכל מוזס מתוך האתר של דנה
אבל אני המרתי את הקמח מצה בקמח שקדים

Brownies aux amandes et aux noix
ingredients150 grammes de beurre150 grammes de chocolat noir220 gramme de sucre blanc60 grammes de sucre brun3 oeufs1 cac d'essence de vanille (facultatif)85 grammes de poudre d'amande ou de noix ou de farine de matsa ou farine normal2 cuilleres a soupe de cacao non sucre1 verre de noix casse en morceau moyen
PreparationRechauffer le four a 170 degres
mettre du papier sur un plat de 27*37
fondre an bain marie le chocolat et le beurre
les mettre dans une bassine et rajouter le sucre, les oeufs et la vanille
melanger le tout a la main avec un fouet
tamisez et rajouter la farine et le cacao et melanger tres peut
rajouter les noix, melanger peut et enfourner pour 25 minutes
Ne pas assecher!





2 תגובות:

גל אמר/ה...

שלום מרילין
זה נראה מדהים!
איך הופכים את זה לגירסת פרווה?

רחל אמר/ה...

הי מרילין
כל שנה אנחנו מכינים את הבראוניז הנפלאים האלה. אבל מה עם גירסת פרווה. לא מרגרינה אבל האם אפשר שמן קוקוס? או חלק שמן קוקוס וחלק שמן רגיל?
חג שמח

רחל