~~ בידיוק לפורים: עוגיות דובי מחלק הפתעות ~~

צילום: בעז לביא, סגנון: ענת לבל

אתמול סיפרתי לכם על משלוח חלומי, ונתתי את המתכון של האוזני פיצה, היום נעבור לדובי מחלק הפתעות!

הדובי הנדיב מחלק כל טוב ומשמח את כולם, הוא יכול לחלק שקדים, שוקולד, אגוזי קשיו, פיסטוקים, סוכריות עדשים, חטיף בוטנים ואף חתיכות קטנות של פירות מיובשים.

חלבי (אפשר גם פרווה אם מחליפים את החמאה במרגרינה)  / קל / 20 דקות הכנה (לא כולל קירור), 15 דקות אפיה


עזרים: קורצן דובונים, קיסם.

מצרכים (בערך 50 עוגיות)
1 ביצה
100 גרם סוכר (חצי כוס)
2 שקיקי סוכר וניל
קורט מלח
250 גרם קמח
125 גר חמאה רכה מאוד, אך לא מומסת

בנוסף
שקדים טבעיים, קוביות שוקולד חתוכות ל- 4, פיסטוקים.
50 גרם שוקולד מריר
 

מכניסים לקערת המערבל את הביצה, הסוכר, סוכר הווניל והמלח, ומעבדים בעזרת הוו K כדקה, עד שמתקבלת תערובת לבנה. מוסיפים את הקמח בבת אחת ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החמאה, מעבדים רק עד שמתגבש בצק אחיד (זה לוקח פחות מדקה) ומכבים. מעבירים לקערה, מכסים בניילון ומשהים במקרר לשעה.

מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים שתי תבניות בנייר אפייה.
מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים אותו לעלה דק בין שתי שכבות של נייר אפייה. קורצים מהבצק דובונים ומעבירים אותם לתבניות. אם במהלך העבודה הבצק מתרכך מדי, מכניסים אותו למקפיא לחמש דקות. שמים במרכז כל דובון קוביית שוקולד, או פיסטוק, או שקד, וסוגרים את הידיים מעל. אופים כ- 15 דקות או עד שהבצק מתחיל להזהיב, ומצננים.
ממיסים את השוקולד ובעזרת קיסם לוקחים מעט מהשוקולד ומציירים על פני הדובי עיניים ופה. שומרים בקופסת מתכת או בצנצנת זכוכית סגורה היטב עד שבועיים. אפשר להקפיא.

תגובה 1:

Talia אמר/ה...

נראה נהדר! איפה השגת את החותכן לדובי? בכל החנויות שאני חיפשתי, הידיים של הדובי היו קצרות מדי!