~~ פוגאס מרווה, עגבניות מיובשות ותמרים ~~

fougasse aux tomates confites, sauge et dattes


פוגאס הוא לחם פרובנציאלי  "שטוח" בעל עיצוב אופייני. את הפוגס משבצים במני תוספות פיקאנטיות (הקליסיקות הן זיתים, צלפים ומני גבינות)  והוא נאכל בקלות ובלי גינונים :-) 

השבוע, אחרי תקופה ארוכה שלא אפיתי, רציתי שוב להינות מהריח הממכר של לחם הנאפה בבית, רציתי שמן זית, רציתי מרווה, רציתי  את פרובנס אצלי בבית.




מצרכים ל- 8 פוגאסים
1/2 כוס שמן זית

6 עלי מרווה
~

1 קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף מלח
3 כוסות מים
~
4 תמרים (עדיף מג'ול) קצוצים
6 עגבניות מיובשות קצוצות


הכנה
שמים בסיר קטן את השמן זית יחד עם עלה המרווה, מחממים, מכבים ומשהים חצי שעה. מוציאים את עלי המרווה וקוצצים אותם, שומרים את השמן המבוסם.
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והמלח, מוסיפים את מים בהדרגה ולשים 2-3 דקות, מוסיפים את השמן המבוסם, לשים 10 דקות, מרדדים, מפזרים את התמרים העגבניות והמרווה, מגלגלים לגליל הדוק, חותכים מהגליל 8 מקטעים (פרוסות), מגלגלים /לשים כל מקטע לעיגול ונותנים לתפוח עד להכפלת הנפח, כשעה.



לוקחים כדור, מרדדים אותו לאליפסה, חורצים בו חריצים לעומק בעזרת סכין או גלגלת פיצה (ראו תמונה), מעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה (דואגים שהחריצים יהיו פתוחים ממש כדי שהם לא יסגרו בזמן ההתפחה). מתפיחים שעה ואופים בתנור מחומם מראש לחום גבוה של 200 מעלות כ- רבע שעה או עד שהחלק התחתון של הלחם שינה את צבעו לחום בהיר.
הערה/ גיוון:  אפשר להבריש את הלחמים בשמן זית רגע לפני שמכניסים לתנור, או אפילו שמן זית מבושם במעט אבקת שום.
גיוון נוסף: במקום מרווה אפשר להכין שמן רוזמרין או תימין ולהמשיך בהתאם.



5 תגובות:

אורני אמר/ה...

וואו, זה כל כך יפה. מקסים. ונראה גם כל כך טעים.
שבת שלום מאחלת אורני.

judith27k אמר/ה...

מקסים, נראה טעים ויצירתי כתמיד.

שבת שלום,
יהודית

Winnie אמר/ה...

לא רק מקסים ויצירתי(!), אלא זה גם חידוש עבורי. אני לא מכירה את סוג הלחם הזה
מעניין יהיה לנסות
תודה!

מירי אמר/ה...

הי מרילין. בשורה השלישית תחת הכותרת "הכנה" חלה טעות. מה זה אומר להוסיף ניצים? תודה.

אדוה אמר/ה...

אני מופתעת ממך כל פעם מחדש.
התגעגעתי לרעיונות שלך מזמן לא חידשת.
תודה לך,את נותנת השראה וכוחות מחודשים ליצירה בתחום המטבח.