~~~פיטריות ממולאות בפיטריות ושקדים ~~~

Champignons farcis au champignons et amandes

מנה ראשונה מרשימה בהופעתה ובטעמה
טעם הפיטריות מודגש מאוד ויחד עם
הקראנציות של השקדים וחיזוק מפתיע של זרעי
הכוסברה - נכנס ישר לרשימת המבוקשים

.

.
מצרכים
קילו פיטריות גדולות בקוטרן, נקיות
~
צרור פטרוזיליה קצוצה
כוס גדולה שקדים גרוסים
כף שטוחה זרעי כוסברה כטושים מעט
כף שום כתוש
ביצה
חצי כוס פירורי לחם
מלח - פלפל
רבע כוס יין לבן
.

הכנה
לוקחים 15 פיטריות יפות, מורידים מהם את הרגל
~
מעבדים במעבד מזון,למרקם גס
את שאר הפיטריות כולל את הרגלים של
הפיטריות מהשורה הראשונה
יחד עם הבצל, השקדים, הפטרוזיליה, השום
המלח והפלפל
מוסיפים ביצה ופירורי לחם ומערבבים שוב
~
ממלאים את הפיטריות תוך שמייצרים גבעה הגונה מעל
(ראו תמונה)
בתבנית מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה, מעט שום ואת היין
מסדרים את הפיטריות כשהפיטריה למטה והגבעה למעלה
אופים בלי כיסוי בחום בינוני עד להזהבה כ- 40 דקות
~
גיוונים: אפשר לשלב מיני
גבינות (פטה עזים למשל) או בשר טחון מטוגן




תגובה 1:

אביטל אמר/ה...

מגישים חם או קר?