~~ פסטילה עוף ופירות יבשים ~~

Pastilla de poulet aux fruits secs

חגיגה של טעמים מהמטבח המרוקאי - שפע של עוף
שקדים, אגוזים, תאנים והכל עטוף בעלים דקיקים
ופריכים, מנה חגיגית ומיוחדת. אפשר להכין אותה
במנות אישיות בעזרת תבניות מאפינס
או בתבנית עגולה / מלבנית - לפי החשק והצורך
.
מצרכים
חבילה של עלי פילו
שמן / אני משתמשת בשמן של הבצלים
~
חצי קילו עוף מבושל ומפורר או חתוך קטן קטן*
שלוש בצלים גדולים קצוצים
כף סוכר
חצי כפית קינמון
כפית תבלין ראס אל חנות**
עשרים וחמש (25) גרם אגוזים קלויים וקוצים גס
עשרים וחצש (25) גרם שקדים קלויים וקצוים גס
עשרים וחמש (25) גרם צנוברים קלויים / אפשר בוטנים
חמישים (50) גרם תאנים (דבקלים) קצוצים
(אפשר גם תמרים או צימוקים)
צרור כוסברה קצוץ
~
לקישוט - אבקת סוכר וקינמון
.
הכנה
מטגנים את הבצלים יפים עד להזהבה
מוסיפים את הסוכר הקינמון, הראס אל חנות
ומערבבים מספר דקות
מוסיפים את העוף את הפירות היבשים ואת הכוסברה
מערבבים ומכבים
~
משמנים תבנית אפיה
מניחים עלה פילו (כולל בשוליים), מברישים בשמן
יוצרים כך 3 שכבות עלים
ממלאים את התבנית בתערובת העוף
מקפלים את עודפים הבצק שבשוליים כלפי פנים
מניחים מלמעלה עם 3 שכבות עלי פילו
ותוחבים אותם פנימה מסביב כדי לסגור הרמטית
כל שיכבה מוברשת בשמן - כולל השיכבה העליונה
אופים עד להזהבה
ביציאה מפזרים אבקת סוכר ומעט קינמון


*ראס אל חנות - תערובת תבלינים
כף כורכום
כף פפירקה אדומה
כפית זרעי שומר שלמים
כף זרעי כוסברה טחונים
כפית אגוז מוסקט טחון
כפית הל טחון
כף ז'ינג'ביל טחון
.
.
בישול העוף
הכי טוב, להכין מרק משלוש כוסות מים
לתבל בכפית ראס אל חנות וכפית מרק עוף
להכניס כ- 3 כרעים מפורקים
לבשל על אש קטנה כ- 40 דקות
לקרר אותו מעט, להוריד את העור ולחתוך לחתיכות קטנות
.
אפשר להגיש את המרק בליווי איטריות דקות
או לשמור במקפיא כציר לשימוש מאוחר יותר
.
.
Pastilla de poulet aux fruits secs
on fait cuire 6 morceaux de poulets dans de l'eau
1 cuillere de ras el hanout et 1 cas de marakof
a petit feu 40 minutes
puis on detache la viande des os et on la coupe en petits des.
.
.
ingredients:
pate philo
huile + pinceau
~
poulet en morceau
3 gros oignons coupes fins
1 cas de sucre
1/2 cac de canelle
1 cac de ras el hanout
25 gr de noix
25 gr d'amandes
25 gr de pignon / kkwette
25 gramme de figues seches / raisin
1 petit bouquet de coriandre coupe fin
~
deco: sucre glace et canelle
.
preparation
faire revenir les oignons jusque belle coloration
rajouter tout le reste, melanger et eteindre
~
prendre un moule
(on peu prendre petits moules individuel ou un grand)
mettre papier sulfuriser dessus
mettre pate philo (couper celon le moule)
et badigeoner d'huile - mettre 3 couches ainsi
la pate doit deborder - voir photo
mettre farce
fermer par dessus avec encore 3 couches badigeonees
en faisant entrer dans les cotes,
comme quand on met les draps sous le matelat
passer au four moyen 180 jusqu'a belle coloration
soupoudrer sucre et canelle a la sortie
~
remarque - en peut faire avec feuille de
brique francaise (les israelienne son trop epaisse)
on peut faire forme de cigare et frire
forme cigare avec feuille de brique

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

יאמממי כמה שזה מריח טוב!!!ניראה מקסים קורסטיני קום איל פו...
נכחתי בסדנא שבה הכינו גם פסטיה..שהיתה טעימה מאוד אך המתוק שלט בה...וזה קצאת חבל לדעתי..אני מכינה אותה גם אבל ביותר קלילות ואני רואה שגם את עדינה בכמויות...
מעדפיה לקשט במתוק ובקינמון זה לדעתי יותר מישתלב בטעמים...

כמו תמיד נהנת להיכנס למטבח שלך....ולהיתבשם
מאחלת לך יום מוצלח עשיר ומרגש
שונטל

אגב זו התגובה השלישית שאני מנסה לישלח ונאדה הבלוג לא מקבל אותה?????מקווה שהפעם כן..

Adva אמר/ה...

אני אוהבת את כל מה שאת מכינה.
הרוגלך שלך וכל הלחמים הכניסו אותי לרמת אפיה איכותית המשיכי לחדש אני מכורה למתכונייך.אדוה

yehoudith אמר/ה...

נשמע מעולה. מתי את מגישה את הפסטייה?
אפשר להכין ולחמם על הפלטה לערב שבת/שבת בבוקר אחרי שהיה במקרר או שזה הורס את הפריכות?

מרילין איילון אמר/ה...

הישיבה על הפלאטה מחזירה לו את הפריכות. מוציאים מהמקרר, מחכים שיגיע לטמפ החדר, ואז מחממים על הפלאטה, בלי כיסוי.

בהצלחה

אנונימי אמר/ה...

למרלין - כל הכבוד. הכל נראה מעולה. לא ברור לי איך מכינים מנות אישיות של הפסטילה - האם מספר השכבות של הפילו דומה? חג שמח רוחל'ה

HolyCute אמר/ה...

המתכון נקרא מעולה ונכנס לתפריט ראש השנה אצלי!
ושאלה: אפשר להכין ואז לשמור בקירור כמה שעות לפני האפייה? (הייתי רוצה לעשות את האפייה סמוך ככל שאפשר להגעת האורחים, ולא רק חימום מחדש).