~~ קיגל תפוח אדמה של השריף ~~

Kougel au pommes de terre
מאפה ריחני שאנחנו אוהבים לאכול בעיקר בסעודה
שלישית של
שבת - כלום מצרכים, כלום עבודה
ותענוג גדול
.
מצרכים
תפו"א כמה שנכנס בתבנית מגורדים דק וסחוטים מעט
בצל גדול מגורד דק סחוט מעט
חצי עד שלושת רבעי כוס שמן
ארבע ביצים
שתי כפות קמח רגיל או תפו"א
שקית אבקת אפיה
פלפל שחור
מלח
קורט דבש
.
.

הכנה
מערבבים את כל המצרכים
יוצקים לתבנית אפיה גדולה, או בתבניות אישיות
אופים כשעתיים - שלוש בחום
בינוני נמוך - 150/160 מעלות
עד שנוצר מעטה שחום וכל הבית מתמלא ריח עדנים


kougel au pommes de terrepommes de terre rapees et essorees (quantite selon le plato )1 gros oignon rape et essore3/4 de verre d'huile4 oeufs2 cas de farine1 sachet de levure chimiquesel, poivre, une cas de miel
~
tout melanger mettre dans le plato et passer au four
150/160 degres presque 3 heures
jusqu'a jolie couleur et bonne odeur

4 תגובות:

Roniti אמר/ה...

נראה נהדר
רעיון נהדר לתוספת לארוחה.
נתת לי שוב רעיון נפלא.

תודה לך
שבת שלום ממרחקים :}

Unknown אמר/ה...

הי מרילין,
בכמה תפוחי אדמה מדובר?
תודה

Unknown אמר/ה...

הריח משכר.טעים.

Merav אמר/ה...

הייתי חייבת לחזור ולשתף שהכנתי ויצא מצויין. כולם אהבו והפשטידה חוסלה.