~~ כבדים בדבש ושומשום ~~

.
כבדים בדבש ושומשום
מנה מעולה - להיט בבית - שמכינים בצ'יק
אני נוהגת להגיש עם אורז בקארי או עם פירה
~
את הכבדים אני קונה טריים, כשני קילו כל פעם, מכסה היטב את הכיריים
וצולה אותם. אחרי הצליה מחלקת את הכבדים ל- 4 שקיות בנות חצי
קילו כל אחת ומקפיאה. וכך, יש לי כבדים צלויים מן המוכן בהישג יד



מצרכים
חצי קילו כבדים צלויים
שלושה בצלים פרוסים
שתי כפות שומשום
שלוש כפות דבש
מלח - פלפל
חצי כפית קארי
שתי כפות חומץ בן יין

הכנה
מטגנים את הבצלים על אש קטנה בלי למהר
מוסיפים את השומשום ומטגנים עד שמחליף צבע
מוסיפים את הדבש את המלח והפלפל מבשלים כשתי דקות
מוציאים את הבצל מחוץ למחבת ושומרים בצד
מוסיפים עוד קצת שמן למחבת
מניחים את הכבדים, מתבלים במעט קארי
מטגנים על אש בינונית גבוה בלי לערבב עד שהצד התחתון פריך
הופכים צד, מתבלים שוב במעט בקארי ומטגנים עד שגם הצד השני פריך
מחזירים למחבת את הבצלים ומערבבים בעדינות
מוסיפים את החומץ, מבשלים על אש גבוהה חצי דקה ומכבים

4 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

מה אפשר לשים במקום קארי? תודה על המתכונים הנהדרים!

מרילין איילון אמר/ה...

אלי כורכום?
בהצלחה!

מיטל אמר/ה...

היי, האתר שלך מדהים!!
מה אפשר במקום חומץ בין יין?

מרילין איילון אמר/ה...

חומץ רגיל גם יעשה את העבודה. בהצלחה!