~~ טארט לימון קלאסי אלגנטי ~~

tarte au citron meringuee
הנה תוספת שמצד אחד מוסיפים לו חן ויופי
ומצד שני נותנים עוד מרקם: הנשיקות האלה
פריכות מבחוץ ונמסות בפנים
~


שימו לב להוראות המדויקות הקשורות לציפוי  וכמו
שביקשה חברתי קרן כשהיא מסרה לי אותן
"לא להפיץ בקלות"


את הציפוי מכינים אחרי שהפאי כבר מוכן (המתכון כאן), לרוב אני מכינה את
הפאי יום קודם, שומרת אותו במקרר, ורק למחרת מכינה בנחת את
הציפוי. שמו לב שבבצק של הפאי עושים שימוש
ב- 3 חלמונים, ולכן נשארים בידינו 3 חלבונים אותם שומרים לצורך
הציפוי. פשוט שמים אותם בקופסה קטנה עם מעט מלח ולמחרת ממשיכים
על פי ההנחיות הנ"ל:י

הכנת הקצף
שמים את שלושת החלבונים בכוס מדידה ובודקים
מה נפחם.
בקערה עירבול של המקציף שמים את החלבונים
יחד עם סוכר
בכמות של כפול מנפח החלבון. זאת
אומרת שאם נפח החלבונים
היה 150 מ"ל מוסיפים לקערה 300 מ"ל סוכר
~
מחממים קערה זו בבן מרי (מעל סיר עם מים ) על מנת שהחלבונים
והסוכר יתחממו מעט מהאדים של המים (ולא ישירות במים). צריכים
להגיע למצב שבו תערובת הביצים סוכר תהיה פושרת חמימה למגע יד
~
מורידים את הקערה מהבן מרי ומקציפים 8 דקות
~
מכניסים את הקצף לתוך שקית זילוף עם פייה מתאימה
(יש המון צורות אפשריות)
ומזליפים מעל הפאי בצורה נאה. את השלב הזה
אני משתדלת לעשות כשאף ילד לא מסתובב לי בין הרגליים
בנחת, כמו שאומרים

 אפית הקצף, שיהי פריך מבחוץ ונימוח בפנים
מפעילים את התנור לחום גבוה של 230 מעלות
מכניסים את הפאי עם הציפוי לתוך התנור החם
ואחרי 2 דקות מכבים ומשאירים את הפאי פנימה בתנור
הכבוי לחצי שעה. משגיחים שלא נשרף..אם משתזף מהר מדי
מורידים את הפאי למקום יותר נמוך בתנור


la meringue selon cado 

vous mettez 1 verre de blancs d'oeufs pour 2 verres
de sucre, dans un bol, au bain-marie, cad au-dessus d'une casserole d'eau qui chauffe.
vous attendez que le sucre fonde peu a peu.
le tout doit etre bien tiede quand vous touchez.
vous battez le tout, jusqu'a consistance magnifique.
vous posez sur le gateau.
ensuite, normalement, c'est 1 a 2 minutes sous le grill.
~
כאן על הבצק של הפאי מרחתי שיכבה של ריבת תות לפני
ששמתי את המלית לימון. מצויין
mais moi, je prefere mettre 2 minutes a 230 degres, puis j'eteins
le four et je laisse la meringue refroidir
un peu dedans, genre 1/2 heure. le dessus
est donc deja colore, mais now, ca va secher et
croustiller comme une meringue
classique. et le dedans reste cremeuxxxxxxxx.....

voila !

Vous m'en donnerez des nouvelles !!

a ne pas divulguer facilement !!!

pour une tarte ou une genoise, je fais generalement une merignue avec 3 blancs d'oeufs.
ca ne fait pas tout a fait un verre de blancs d'oeufs.
donc j'ajoute simpleemnt le double de ce volume en sucre.
~
pops, si tu veux une meringue craquante, ca ne
doit pas devenir noir, ni meme marron. ca doit rester blanchatre.
donc mets bcp moins au grill, juste pour un
peu de couleur, et en suite baisse la temprature, mets la tarte en bas, et laisse encore un peu.

6 תגובות:

אנונימי אמר/ה...

וואו !!! נראה ממש ממש מקצועי ...

ניר www.social-food.org

fairy_mi אמר/ה...

אוי, כמה שזה יפהפה!
ושוב בתור חובבת פרחים מאוד אהבתי את העיטורים האביביים שלך
שהולמים מאוד את הפאי הנפלא הזה.
נראה פשוט מעולה, שאפו שאפו!
ובאותה נשימה תתחדשי על עיצוב האתר החדש,
מחמיא לך מאוד!

אנונימי אמר/ה...

היי מרילין יקרה שלי!!!
כמה היתגעגעתי..אני רואה שהאתר שלך עבר שיפוצי לקיץ ..פשוט מקסים ורענן♥
ואהבתי מאוד מאוד את הטארט \אהבתי את הגלים שנוצרו עם המרנג !!!
נשיקות חמות מאשרי♥
שונטל

אנונימי אמר/ה...

חייבים לקנות עוגת טורט??
אי אפשר להכין את העוגה?

אנונימי אמר/ה...

Sіncе thе admin of thiѕ web pаgе is
ωorking, no uncertainty very rapidlу it will bе renowned, ԁue tο іts quality contеnts.
Have a look at my web-site : visit the up coming post

אנונימי אמר/ה...

Today, I went to the beach fгοnt with my childгеn.
I found a seа shell and gave it to my 4 yеaг olԁ
daughtеr аnd sаіd "You can hear the ocean if you put this to your ear." She placed the shell tо hеr еar
anԁ scгеamed. There was a heгmit crаb іnside and it pinched heг еar.
She neνer wants to go back! LoL I know this іs completely off topiс but Ӏ haԁ to tell sοmeone!


My web pagе: V2 Cigs reviews