המתכון לקוח מתוך הספר אופים בבית של ישראל אהרוני ורפי כהן
את הספר קנתה לי חמותי היקרה שולה וזהו המתכון הראשון בספר,
וגם הראשון שאני מכינה בו
לא אני אף פעם לא הולכת לפי הסדר, פשוט כך יצא
את הספר קנתה לי חמותי היקרה שולה וזהו המתכון הראשון בספר,
וגם הראשון שאני מכינה בו
לא אני אף פעם לא הולכת לפי הסדר, פשוט כך יצא
הטארט טעים מאוד ופשוט להכנה
לא להירתע מאורך ההוראות
~
נשאר מהבצק 3 חלבונים. בידיוק מה שצריך כדי להכין
ציפוי אלגנטי
לא להירתע מאורך ההוראות
~
נשאר מהבצק 3 חלבונים. בידיוק מה שצריך כדי להכין
ציפוי אלגנטי
מצרכים לבצק
מאתיים גרם חמאה קרה
ארבע מאות גרם קמח
קורט מלח
שלושה חלמונים
שלושה חלמונים
אופן הכנה של הבצק
שמים במעבד מזון את החמאה, הקמח והמלח ומעבדים קצרות לתערובת פירורית
מוסיפים את החלמונים, ומעבדים קצרות, אם הבצק יבש מדי מוסיפים 1 - 2 כפות מים קרים
מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים ביד את הבצק לבצק אחיד
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר כשעה
מוסיפים את החלמונים, ומעבדים קצרות, אם הבצק יבש מדי מוסיפים 1 - 2 כפות מים קרים
מקמחים מעט משטח עבודה ומעבדים ביד את הבצק לבצק אחיד
אוספים לכדור, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומשאירים במקרר כשעה
מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מרדדים את הבצק ומניחים בתבנית
דוקרים את פני הבצק במזלג, שמים נייר כסף על התחתית ושמים שעועית, או פול
או כל דבר שימנע מהבצק לעלות במהלך האפיה
אופים כ- 15 דקות עד שהבצק מצהיב והוא אפוי למחצה מוציאים מהתנור,
מצננים קלות לפני שמוסיפים את המילוי
דוקרים את פני הבצק במזלג, שמים נייר כסף על התחתית ושמים שעועית, או פול
או כל דבר שימנע מהבצק לעלות במהלך האפיה
אופים כ- 15 דקות עד שהבצק מצהיב והוא אפוי למחצה מוציאים מהתנור,
מצננים קלות לפני שמוסיפים את המילוי
המלית
מחממים תנור ל 150 מעלות
מערבבים 3/4 שמנת מתוקה עם שתי כפות גרד לימון - אני שמתי שמנת שלמה
מערבבים בקערה נפרדת 3/4 כוס מיץ לימון + 6 ביצים + כוס וחצי סוכר לתערובת אחידה
מערבבים פנימה את השמנת
אופים כשעה עד שהקרם מתייצב ומצננים
מחממים תנור ל 150 מעלות
מערבבים 3/4 שמנת מתוקה עם שתי כפות גרד לימון - אני שמתי שמנת שלמה
מערבבים בקערה נפרדת 3/4 כוס מיץ לימון + 6 ביצים + כוס וחצי סוכר לתערובת אחידה
מערבבים פנימה את השמנת
אופים כשעה עד שהקרם מתייצב ומצננים
~~
tarte au citron classique
la pate
pate brisee avec
200 gr de beurre + 400 grammes de farine + 3 jaunes d'oeuf
su sec, rajouter 2/3 cas d'eau
bien refroidire avant d'enfourner. cuir demis cuisson
la creme citron
melanger 200 ml de creme + 2 cas d'epluchur de citron
melanger 3/4 de verre de jus de citron + 6 oeuf + 1 verre et demis de sucre
melanger les 2 preparations et verser sur la pate
enfourne a peu pres 1 heure a 150
~
et comme vous voyez il reste 3 blanc d'eouf, donc ideal pour faire meringue par dessus
la pate
pate brisee avec
200 gr de beurre + 400 grammes de farine + 3 jaunes d'oeuf
su sec, rajouter 2/3 cas d'eau
bien refroidire avant d'enfourner. cuir demis cuisson
la creme citron
melanger 200 ml de creme + 2 cas d'epluchur de citron
melanger 3/4 de verre de jus de citron + 6 oeuf + 1 verre et demis de sucre
melanger les 2 preparations et verser sur la pate
enfourne a peu pres 1 heure a 150
~
et comme vous voyez il reste 3 blanc d'eouf, donc ideal pour faire meringue par dessus
12 תגובות:
מרילין יקירתי!!!
בהצלחה בבלוג הנפלא
סבין
שלום לך,
תודה על המתכונים הנפלאים.
ריגשת אותי עם הכותרת המיוחדת.
אין הרבה בלוגים כאלה.
בהצלחה!!
איזה מיץ לימון? תרכיז של פריגת?
טרי מהלימון
שלום מרילין !
כבר שנים שאני מרותקת לאתר ולספר שלך ...
ועכשיו לקראת פורים החלטתי לעשות את הפאי לימון ויש לי תבניות עגולות בגודל 9 ס"מ . כמה פאים יצאו להערכתך בכמות זו ?
תודה וחג שמח !
7-8-9 משהוא כזה. אולי אפילו 10.
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
היי מרילין!
עשינו כמה פאיים וטעמנו אחד (ממש טעים...) בעלי טען שחסר לו משהו במתכון סוכר / לימון או משהו אחר
מה כדאי להוסיף ?
הוסף רשומת תגובה