מרק בשר תימני עם שעועית ותפוחי אדמה
תענוג של מרק, איזה ריח, איזה ניחוח, איזה טעם!!
(6 מנות בערך)
אם רוצים, אפשר להגיש את המרק בתור חמין: שמים אותו מוכן על הפלאטה
בכניסת השבת ומחכים בסבלנות עד לבוקר, הוא נפלא ממש.
1.5 קילו בשר שריר חתוך לקוביות קטנות
¼ כוס שמן
1 בצל חתוך לרבעים
1 ראש שום שלם
3 כוסות שעועית לבנה מושרת לילה שלם במים
2 כפות רסק עגבניות
1 כף גדושה תבלים חוויג' למרק
1 כף שטוחה כמון
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
5 תרמילי הל
6 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
1 כף שום כתוש
½ צרור כוסברה קצוצה דק
מכניסים
לסיר בינוני גדול את השמן, השום והבצל ומזהיבים אותם כ- 10 דקות. מוסיפים את הבשר
ומערבבים אותו תוך כדי טיגון עד שהוא כולו מצופה בשמן. מוסיפים את השעועית, הרסק
והתבלינים, ומבשלים תוך כדי ערבוב מתמיד בכף עץ עוד 10 דקות. ממלאים את הסיר במים,
מביאים לרתיחה ומבשלים בכיסוי חלקי למשך שלוש שעות על בעבוע עדין. בודקים שהבשר
והשעועית רכים, מוסיפים את התפוחי האדמה, השום הכתוש והכוסברה הקצוצה ומבשלים עוד
כ- חצי שעה או עד התפוח אדמה מוכן. מגישים עם קובנה או עם פיתות
צילום: בעז לביא סגנון : ענת לבל |
2 תגובות:
מרילין יקרה, הכנתי את החמין הזה(עם קצת שינויים) בתחרות "חמיניאדה" שנערכה ביישובי וזכיתי מקום ראשון!!! תודה רבה על מתכון אליפות!
למה אין במתכון פלפל חריף ומלח???
הוסף רשומת תגובה