צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל |
1) צ'ורוס לבבות ופרחים בסוכר וקינמון
היתרון
הגדול של הקינוח הזה, חוץ מזה שהוא חמים טעים ופריך הוא שאפשר להכין את רוב העבודה
הרבה זמן מראש ולהקפיא, ורק את שלב הטיגון לעשות סמוך להגשה.
פרווה
/ רמת קושי בינונית/ זמן הכנה 15 דקות
עזרים: שקית זילוף, צנטר כוכב בעובי 1
ס"מ, כ- 20 ריבועי נייר אפיה בגודל 12 ס"מ, עיפרון
מצרכים
לבצק
250 מ"ל מים
קורט
מלח
2
כפות סוכר חום
2
כפות שמן
140
גרם (כוס) קמח
2
ביצים טרופות
לטיגון: כ- 1/2 ליטר שמן
לזרייה: 3 כפות סוכר מעורבב עם כפית
קינמון
מכינים
את הבצק:
מכניסים לסיר את המים, השמן, המלח והסוכר, מביאים אותם לרתיחה על אש גבוה, ללא
כיסוי ומכבים את האש. שופכים לסיר את הקמח ומערבבים במרץ בעזרת כף עץ עד שהבצק
מתאסף לכדור שנפרד מהדפנות. ממשיכים לייבש את הבצק על אש נמוכה תוך כדי ערבוב 4-5
דקות.
מוסיפים
בהדרגה את הביצים ומערבבים היטב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מעבירים
את התערובת לשקית זילוף עם צנטר כוכב ושומרים במקרר למשך שעה או יותר.
מזליפים: מציירים בעיפרון על ריבועי נייר האפיה פרח, לב, או כל צורה
אחרת, הופכים את הניירות, ומזליפים עליהם את התערובת על פי קווי המתאר המצוייר
(כדי שריבועי הנייר לא יזוזו בזמן שמזליפים עליהם אפשר לקבע אותם עם מעט מהבצק).
בשלב זה אפשר לשמור על השיש, במקרר עד יממה או במקפיא לזמן ממשוך יותר.
מטגנים: מחממים את השמן בסיר בינוני
לחום בינוני – חם , בין 170 ל- 180 מעלות, מכניסים את ריבועי הנייר שעליהם הלב או
הפרח, עם הנייר, משליחים את הנייר ומטגנים עד להזהבה בשני הצדיים. מוציאים את
הצ'ורוס בזהירות בעזרת כף שטוחה מחוררת, לנייר סופג.
מפזרים
מעל סוכר קינמון ומגישים, אפשר עם כדור גלידת וניל.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה