מרילין איילון |
תה חם, עוגת שיש במרקם רך ועסיסי עם טעם עשיר של חמאה ושמנת, זה מה שחיפשתי, וזה מה שמצאתי בעוגה הזו, בדיוק כמו שהבטיחה איזבל, בעלת הבלוג הידוע J'en reprendrai bien un bout.
את העוגה הכנתי עם הילדים ביום חמישי האחר הצהוריים, לכבוד שבת קודש. אבל היא לא שרדה את יום שישי. פרוסה, ועוד פרוסה, פשוט נגמרה בדקות ספורות ונאלצתי להכין עוגה נוספת לכבוד השבת.
מרילין איילון |
מצרכים
4 ביצים
1 כוס סוכר (200 גרם)
120 מ"ל שמנת מתוקה
220 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
120 גרם חמאה נוזלית (אך לא חמה)
1 כפית תמצית וניל
100 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות מומס (בבן מרי או במיקרו)
סירופ
30 גרם סוכר
100 גרם מים .
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים תבנית כיכר
מכניסים לקערת המערבל את הביצים, תמצית הוניל והסוכר ומקציפים כ- 5 דקות או עד שהתערובת תפוחה והכפילה את נפחה.
מוסיפים את השמנת המתוקה (נוזלית, לא מוקצפת) ומקפלים אותה לתוך התערובת.
מערבבים את הקמח ואבקת האפיה ומקפלים אותם לתוך התערובת ביסודיות.
מוסיפים את המחאה המומסת ומקפלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה.
מפרידים את התערובת לשני חלקים שווים, בחלק אחד מוסיפים את השוקולד המומס ומקפלים עד לקבלת צבע אחיד.
יוצקים לתבנית 1/3 מהתערובת הלבנה ומיישרים אותה. יוצקים מעליה מחצית מתערובת השוקולד ומיישרים.
יוצקים מעליה עוד 1/3 מהתערובת הלבנה ומיישרים אותה . יוצקים מעליה את המחצית השניה של תערובת השוקולד, מיישרים ומסיימים עם יתרת הבלילה הלבנה. אופים עד שקיסם שננעץ בבלילה יוצא עם מעט פירורים לחים, בערך 50 דקות.
מכינים אתה סירופ: לקראת סוף אפיית העוגה מבשלים יחד את הסוכר והמים 5 דקות. כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את הסירופ החם, כף אחר כף.
מרילין איילון |
.
7 תגובות:
שלום מרלין, נראה מצוין.. לא ציינת האם מקציפים את השמנת המתוקה?
את צודקת, מייד רושמת במתכון. נוזלית, לא מוקצפת.
נראה מעולה! יש דרך להמיר לפרווה?
נראה מעולה! יש דרך להמיר לפרווה?
נראה לי שישר אשלש את הכמויות.....מסוג העוגות שתמיד טוב שיש בבית...
כמה זה 220 גר' קמח בכוסות?
נראה טוב. תודה.
הוסף רשומת תגובה