עכשיו שהתותים בעונתם כיף להכין את הקינוח הזה בשתי דקות ממש.
משלב מוס טעים מאוד וסלט פירות מפירות העונה, בביס אחד שני מרקמים. מושלם לכבוד שבת (החליפו את השמנת המתוקה בשמנת פרווה) וסתם לפינוק של סוף היום
קינוח
מוס תותים וסלט פירות רענן - כ- 8 מנות
מצרכים
למוס
300
גרם תותים נקיים, ללא הגבעול
1
אינסטנט פודינג וניל
250
מ"ל שמנת מתוקה
מצרכים
לסלט
1
אפרסמון
10
תותים חצויים
1
בננה קלופה חצויה
1
קיווי
מיץ
מתפוז אחד
מכינים
את המוס: מכניסים
את התותים לקערת המאסטר סלייסר עם הלהב ומסובבים את הידית עד לקבלת רסק תותים חלק,
בערך 20 סיבובים. מסירים את הלהב ומחליפים אותו במקצף. מכניסים לקערה, על התותים
המרוסקים, את השמנת ואת אבקת הפודינג ומסובבים את הידית עד שמתקבל מוס חלק, בערך
20 סיבובים. מחלקים את המוס לכוסות הגשה עד ל- 3/4 גובה ושומרים במקרר, מכוסה, עד
3 ימים מראש.
מכינים
את הסלט:
קולפים את האפרסמון ואת הקיווי בעזרת קולפן הטורבו, וחוצים אותם. שמים את כל הפירות,
כשהצד החלק והחתוך שלהם כלפי להב ה- 9 מ"מ של הסלייסר, וחותכים אותם לקוביות
אחידות. מוסיפים לקערת האיסוף את מיץ התפוזים, מערבבים ומחלקים את הסלט בין כוסות המוס.
אפשר לקשט בעלי נענע טריים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה