~~ פטריות בתנור בשמן זית, פיסטוק ומרווה ~~

צילום: דן לב, סגנון: דלית רוסו

תוספת: פטריות בתנור בשמן זית, פיסטוק ומרווה

הקלות והמהירות של הכנת המנה אינן באות על חשבון הטעם, נהפוך הוא: הפטריות מצוינות ועשירות בטעם, שכן האפייה הקצרה בתנור  עם עשבי התיבול מעניקה להן טעם נפלא ומרקם בשרני. תוספת חגיגית נהדרת שתעשיר כל סעודה.

פרווה / רמת קושי קלה / חומרים זמינים / זמן הכנה: 10 דקות, אפיה 20 דקות

 

מצרכים

2 סלסילות של פטריות טריות, אפשר שני סוגים כגון פורטובלו ושמפיניון

8 עלי מרווה חתוכים לרצועות

1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה

4 שיני שום פרוסים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

1/2 כוס פיסטוקים חצויים

מכינים את עשבי התיבול: בקערה בינונית מערבבים את עלי המרווה, הפטרוזיליה, פרוסות השום, המים ושמן הזית. עד כאן אפשר להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בקופסה קטנה סגורה במקרר.

מכינים את הפטריות: מסלקים מהפטריות את הרגליים. שוטפים את הפטריות, מייבשים היטב, ומסדרים אותן בתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה. עד כאן אפשר לכסות ולשמור במקרר 24 שעות. יוצקים בצורה אחידה את תערובת עשבי התיבול,  ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 20 דקות. מעבירים לכלי הגשה, מפזרים פיסטוקים ומגישים חם או פושר.


תגובה 1:

Tsahala אמר/ה...

כבר נכנס לפנתאון של ערב שבת וחג...יאמי