"קבלי שיחוק" אמרה לי טל, מנהלת פורום ויינט, כשנסענו יחד לצפון.
וכך נולד הרעיון ליצוק את בלילת העוגה לתוך קליפת הפסיפלורה ולאפות הכל יחד.
"ואיך יעמוד?" שאלתי אותה קצת סקפטית
"תבנית ביצים! אמרתי לך יש פה שיחוק."
וכן.
מאז הכנתי הרבה פעמים, מקפיאה הכל, הקליפה עם העוגה בפנים, כשהם עטופים היטב. מתי שרוצים, מפשירים על השיש ומגישים עם כפית. טעים, פרווה, מקורי.
עזרים: 30 פסיפלורות מרוקנות + תבנית ביצים
מצרכים
2 כוסות קמח
100 גרם שקדים פרוסים
כוס וחצי סוכר
כפית וחצי אבקת אפיה
שקית סוכר וניל
ארבע ביצים
שלושת רבעי כוס שמן
כוס מיץ פסיפלורה (240 מ"ל) + כף זרעים
ובנוסף
3/4 כוס מיץ פסיפלורה
הכנה
מסדרים את הפסיפלורות המרוקנות בתבנית ביצים כדי שיעמדו ישר ומחממים תנור לחום של 180 מעלות.
שמים בקערה את המצרכים היבשים ומערבבים. מוסיפים את כל המצרכים הלחים
מערבבים.
יוצקים עד 3/4 גובה מהבלילה לתוך הפסיפלורות המרוקנות, ומכניסים את תבנית הביצים לתנור. אופים כ- 20 או עד להזהבה יפה. מברישים את העוגות במיץ הפסיפלורה הנוסף.
תגובה 1:
נראה מגניב :)
חבל שלא ראיתי זאת לפני שבועיים... אכלתי ערמות של פסיפלורות.
יאמממ
הוסף רשומת תגובה