Paleron facon Cordova - recette en francais plus bas
זה המתכון המנצח שלי! את המתכון נידב לי
כבוד הרב אריה קורדובה כשהתלוננתי שאני לא מצליחה לבשל צלי בשר כראוי, ובאמת, מאותו יום
שבו רשמתי באדיקות את הוראותיו, גם אני יודעת להגיש צלי בשר פרוס טעים ושנמס בפה. כשאני
רוצה להכין מנת בשר חגיגית שכולם יהבו – זאת המנה!
~
.
מצרכים
לתקליעה:
כוס פפריקה מתוקה
חצי כוס שמן
חצי כוס שמן
לבשר:
נתח בשר מספר 5 (צלי כתף) במשקל קילו וחצי בערך
בצל מקולף חצוי לשניים
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל שחורחצי כוס שמן
15 שיני שום פרוסות
כף שטוחה כמון
2 סלסלות של פטריות פרוסות (אפשר גם משימורים)
חצי צרור כוסברה קצוצה
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
בצל מקולף חצוי לשניים
2 עלי דפנה
4 גרגירי פלפל שחורחצי כוס שמן
15 שיני שום פרוסות
כף שטוחה כמון
2 סלסלות של פטריות פרוסות (אפשר גם משימורים)
חצי צרור כוסברה קצוצה
פלפל שחור
כף אבקת מרק עוף
מכינים תקליעה: מכניסים לצנצנת בינונית את הפפריקה, מוסיפים שמן בהדרגה, תוך כדי
ערבוב עד שהפפריקה מקבלת מרקם של משחה סמיכה כשל טחינה, אם צריך מוסיפים עוד שמן. למתכון
זה נשתמש רק בחלק מהתקליעה, את השאר נשמור במזווה.
מכינים את הבשר: מכניסים את נתח הבשר השלם לסיר לחץ, מוסיפים את הבצל, עלי הדפה
והפלפל השחור, מכסים במים, מבשלים בלחץ שעה בדיוק ומכבים. מקררים לגמרי. אפשר
להכין יום מראש.
מוציאים את הנתח מהסיר ופורסים אותו לפרוסות לא דקות, כ- 1 ס"מ. שומרים את ציר הבישול.
מוציאים את הנתח מהסיר ופורסים אותו לפרוסות לא דקות, כ- 1 ס"מ. שומרים את ציר הבישול.
מבשלים: בסיר שטוח שמים את השמן והשום,
מטגנים מעט רק עד שהשום הופך לשקוף, מסדרים את פרוסות הבשר מעל, מכסים בציר
עד ל 1 ס"מ מעל הבשר, מפזרים כמון מעל ומבשלים מכוסה על אש קטנה חצי
שעה.
מוסיפים את הפטריות, חצי כוס "תקליעה", מפזרים את הכוסברה, הפלפל השחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה.
מערבבים כף גדושה אבקת מרק עוף עם חצי כוס ציר רותח, מפזרים מעל הבשר, מבשלים עוד 10 דקות ומכבים.
מוסיפים את הפטריות, חצי כוס "תקליעה", מפזרים את הכוסברה, הפלפל השחור, מכסים ומבשלים על אש קטנה עוד חצי שעה.
מערבבים כף גדושה אבקת מרק עוף עם חצי כוס ציר רותח, מפזרים מעל הבשר, מבשלים עוד 10 דקות ומכבים.
דלית בוחרת את הכלי והמשטח התחתון, ודן מרכיב את המצלמה לפי הזווית הרצויה |
בודקים את את התוצאה ישר על המחשב |
דן הצלם יושב בסלון, סוגר עניינים דרך הטלפון בזמן שדלית עסוקה במנה, בוחרת פטריות נאות וממקמת אותן |
דלית מתגברת את המנה ברוטב עם פטריות |
המנה מוכנה? לא! איפה הכוסברה!? |
דלית עובדת עם פינצטה, מסדרת כוסברה בריכוז...מימין עוזר הצלם שוקע בתוך התנועות המדויקות של דלית. |
בודקים איך זה ניראה על המסך |
עושה רושם שהם מרוצים.. |
מסדרים את התאורה, עושים כיוונים אחרונים, והופ, מצלמים. |
והנה התמונה כפי שהיא הופיעה בעיתון |
Paleron facon Cordova
Preparer la tklia: melanger 1 verre de piment doux avec 1/2 verre d'huile jusque consistance cremeux comme la thina. au besoin rajouter de l'huile
Preparer la viande: mettre 1.5 de paleron entier dans une cocotte, rajouter 1 oignon epluche coupe en 2, 4 graines de poivre, 2 feuilles de laurier, recouvrir d'eau et cuir sous pression une heure. Refoidir completment et couper en tranche pas trop fine. garder le bouillon.
Preparer le plat: Mettre 1/2 verre d'huile et 10 tete d'ail en tranche dans une casserol large et faire blondir. Poser les tranche de viande par dessus, couvrir de bouillon a 1 cm au dessus de la viande, 1 cas de cumin et cuir 1/2 heure couvert. Rajouter 1/2 verre de tklia, 2 boite de champingons frait ou en boite, 1/2 botte de coraindre ciseleet du poivre et cuir encore 1/2 heure. rajouter 1 cas de marakof melanger a 1 verre de bouillon chaud et cuire encore 10 minutes.
28 תגובות:
איזה יופי .. יופי של חוויה יופי של צילומים ויופי של מנה פשטות ואהבה ניכרים בה , בך ובמתכונייך. תודהעל השיתוף וחג הכי שמח איילה
תודה מרילין, חיפשתי מתכון כזה.
האם זה חייב להיות בשר טרי או אפשר גם מנתח קפוא (ברור לי שזה לא אותו הטעם).
מועדים לשמחה
מקסים!
כמה כיף ומעניין לראות את תהליך העבודה שמאחורי הקלעים
אני קונה קפוא ומפשירה במקרר יממה. בהצלחה!
איזה מהמם , מקסים.
הבלוג מדהים מדהים.
אינני משתמשת בסיר לחץ,
אנא הנחי אותי כמה זמן לבשל, ואיך?
חג שמח.
קשה לי להגיד, אולי שעתיים?
בהצלחה!
נראה מאד טעים, עושה חשק לרצות להכין ישר, רק בעיה אחת קטנה... אין לי סיר לחץ.,, איך לעשות בלי?
כמו כן אפשרי בסיר לבישול איטי?
תודה !!!
מרגש !!
אצלי יש מתכון אחר של הרב קורדובה שפירסמת בעבר.גם אני קוראת לו מתכון הבשר של הרב קורדובה,מה שנקרא אצלי להביא דבר בשם אומרו-להביא גאולה לעולם !אין! זה המתכון המנצח תמיד !
ותמיד חוזרים איליו.
מועדים לשמחה אמיתית לך מרילין ,ולכולם ..
חג שמח ותודה על המתכונים ועל השיתוף בתמונות
מוסיף המון ענין
בכלל את כותבת בטוב טעם והמתכונים שלך שוים קריאה
יש לי שאלה לגבי הבקר
יש לי כרגע בבית רק מס 8 והמתכון שלך מוצא חן בעיניי להכין לשמחת תורה
נראה לך שזה יצליח
זה נקרא חלק טוב ?
זה נקרה חלק טוב, כן, אבל אני לא הייתי עושה איתו את המתכון הזה. מספר 8 לא נפרס טוב והבישול שלו הרבה יותר ארוך.
יש בבלוג קטגוריה של מתוכני בשר, יש שם כמה מתכונים שמאוד מתאימים למספר 8, כדאי להציץ.
בהצלחה!
ערב טוב,
בהמשך לשאלתי לגבי סיר הלחץ, האם אין צורך להרתיח את הבשר קודם ואחר כך לשטוף?
הבלוג מעורר התפעלות, איזה השקעה שאפו ענק.
אני עוברת קטגוריה, קטגוריה
והמתכונים והצלומים מטריפים את החושים.
תודה רבה.
תודה רבה
אני לא נוהגת כך, ועושה בידיוק מה שרשמתי, בהצלחה!
במקום אבקת מרק שמכילה מונוסודיום ומשתלטת על הטעמים , עדיף תבלינים..
היי שאלה... הפירה בתמונה נראה טוב אפשר מתכון? תודה
מה זה תקליעה?
בהחלט חוויה מעניינת!
ונראה טעים!!
חג שמח
האם אין צורך להוסיף מלח?
האם ניתן להחליף- פטרוזיליה במקום כוסברה?
הפירה של קנור. קניתי אותו לצילומים, לא היהי לי זמן להשקיע בפירה בנוסף לכל הדברים.
מלח, אין צורך. פטרוזיליה, טוב מאוד, למה לא?
בוקר טוב מרילין,
הכנתי את הצלי לפי הוראותייך המדויקות.
אין מילים. יצא נפלא, נפלא.
הצלי הכי טעים שהכנתי, ויש לי ניסיון...
תבורכי.
מתכוונת לחגוג על הבלוג, אני כולי התפעלות.
שבת שלום, מועדים לשמחה
וחג שמח.
איזה צילומים מקסימים!
כבר ניסיתי את הבשר ויצא רך ועסיסי ממליצה בחום ! מרילין הבלוג שלך מדהים אותי כל פעם מחדש פשוט מקסים
מדהים...
למה פפריקה מתוקה? ולמה בסיר לחץ? מי משתמש היום בסיר לחץ? זה מסוכן לדעתי התמונה של הבשר בכלל לא מגרה כל הצבע האדום על הבשר לא נראה טוב
מדהים לראות את העבודה הקשה וההשקעה הכרוכה בלהכין את הכל לצילום. כל הכבוד על הרצון והזמןץ אני מכורה לבלוג תמשיכו כך.
דניאל
תודה רבה, זו באמת השקעה רבה, אבל הכל באהבה, אז זה לא מכביד, נהפוכו.
תודה רבה, זו באמת השקעה רבה, אבל הכל באהבה, אז זה לא מכביד, נהפוכו.
שלום מרילין,
איך את עושה שעועית ירוקה כל כך יפה וירוקה?
אצלי אחרי הבישול היא תמיד משנה צבע לירוק עייף וכהה.
אשמח לדעת מה הסוד.
מרילין יקרה, אני ככ נהנית מהמתכונים שלך וחוזרת אליהם כל פעם מחדש.
האם את הבשר אפשר להכין מראש ולהקפיא מוכן?
אני מנסה להתארגן לחג בנחת, ועם 6 ילדים קשה לבשל הכל ברגע האחרון...
שלום מרילין
הכנתי רולדת בקר לחג אך הרוטב נשרף ולא נותר לי רוטב לחימום הבשר בחג
האם תוכלי לתת לי רעיון לרוטב לבשר (ללא פטריות)
שאוכל לחמם את הבשר בו..
תודה ושנה טובה
הוסף רשומת תגובה