~~ טורט גבינה של שוש ~~~

טורט גבינה של שוש הראל.יש לי קוסמטיקאית אחת ויחידה: מקצועית יסודית מומחית בארומטרפיה
והכי חשוב: שוש היא מפנקת אמיתית ובסיום כל טיפול, כשלאט לאט אני מתאוששת
וחוזרת למציאות אחרי עיסוי פנים מענג, היא מכבדת אותי במשקה חם
ועוגה
לא סתם עוגה..כי שוש, כמו שהיא אלופה בטיפולי
פנים, כך היא מצטיינת בעוגות
~
כמה ימים לפני פסח השנה, בסיום טיפול סיפרתי לה קצת על הבלוג
ואז היא אומרת לי..מרילין - יש לי עוגת גבינה נהדרת בשבילך
את חייבת לפרסם אותה והיא מתאימה בידיוק לפסח
.
שלפה נייר ועת, רשמה הסבירה תוך כדי
ואני חזרתי הביתה מבסותית כפליים
.
תשאלו..אז תשאלו..הכנתי את העוגה הזו לפסח? התשובה
היא כן! ולא פעם אחת...בשבוע אחד 3 פעמים!!
יקודם הכנתי אחת, ואז ראיתי כי טוב, הכנתי עוד פעמיים
אחד לנו (כי הקודמת נגמרה) ושתיים למָאתנה
כל מי שטעם התמוגג, ואני מרוב התלהבות
הכנתי מאז עוד 3 פעמים, 2 למָאתנה ועוד אחת לנו
ובעלי מראש הודיעה, שמבחינתו אין טעם להכין עוגה אחרת
.
ובכל זאת, מה מיוחד בה? המרקם. היא כמו מוס בפנים
כמו עננים, אוורירית..אפשר לאכול אותה עם כפית! אני
חושבת שהסוד תמון בסירופ סוכר ששופכים על החלבונים בזמן
ההקצפה, אבל אני לא ממש מבינה באלכימיה של עוגות
סתם ניחוש. בכל אופן, ברור לכולם מה הולכת להיות העוגת גבינה
שלי לשבועות


.

מצרכים - לתבנית ח"פ בינונית 24*30
750 גרם גבינה לבנה
7חלמונים
4 כפות קורנפלור או קמח תפוח אדמה
כף תמצית וניל
גרד של לימון שלם - תוספת שלי
~
1/3כוס מים
כוס ושליש סוכר
2כפות מיץ לימון טרי
~
שבע חלבונים
..הכנהמחממים את התנור לחום של 200 מעלות
שמים תבנית ח"פ מלאה מים בתחתית התנור
~
בקערה גדולה מערבבים את הגבינה עם החלמונים והקורנפלור
שמים על האש את המים עם הסוכר ומיץ הלימון ומרתיחים כ- 2 דקות לסירופ
במקביל מתחילים להקציף 7 חלבונים
אחר דקה של הקצפה, כשהקצף עוד חלשלוש
שופכים על החלבונים בזרם דק את הסירופ הרותח וממשיכים להקציף
עד שהחלבונים נוקשים / שלב הפסגות
מקפלים את החלבונים בתערבות הגבינה
יוצקים בתבנית אפיה בינונית משומנת
אופים כ10 דקות ומנמיכים את החום ל- 150
אופים שעה נוספת. אם יש צורך, מניחים בצורה רופפת
חתיכת נייר כסף מעל העוגה כדי שלא תישרף
.

שימו לב, העוגה עולה מאוד בזמן האפיה, ואחר כך יורדת לגובה
ההתחלתי שלה, כך זה צריך להיות. ועוד משו ששוש מציינת: מותר לפתוח
את התנור בזמן האפיה כדי לבדוק אותה
~

ועכשיו טיפ שקיבלתי מגדולה שאני הולכת ליישם ב"הטיפ של שרית712: (כפי שנאמר כדבריה ע"י גדולי וטובי האופים) לאחר ה-15 דק' בחום גבוה, להעביר סכין בקצה העוגה סביב, ולהפריד בינה לבין התבנית ממש בעומק של 2 ס"מ, לא יותר... ואז היא לא מתפוצצת, ויורדת בקו ישר..
ניסיתי..זה עובד יופי..המלצה



מקור המתכון של אודטה, שפירסמה אותה במדור שלה, בעמוד
האחורי של מוסף ידיעות בשנות ה - 80
gato au fromage ..
comme des nuages dans la bouche

ingredients
750 gramme de fromage blanc
7 jaunes d'oeuf
4 cuillere a soupe de fecule de mais ou pomme de terre
la peau d'un citron grate
1 cuillere a soupe de vanille
~
7 blancs d'oeuf
~
1 1/3 de verres de sucre
1/3 de verre d'eau
2 cuillere a cafe de jus de citron frais
.

preparation
on prechauffe le four a 200 degres et on met un plat plein d' eau sur le bas du four.
on melange le fromage avec les jaunes, la fecule, la vanille et le citron
on porte a ebullition le sucre avec l'eau et le jus de citron
on fait monter en neige les blancs.
 des qu ils commencent a peine a monter, on verse dedant le caramel chaud bouillant
 dessus, en filet et on continu a faire monter jus'que ce que les blancs soit bien ferment.on les incorpore dans le fromage et met dans le plat 20*30 a peu pres
on fait cuir 10 minutes, au millieu du four
apres les 10 minutes, on ouvre le four, et on passe un
couteau autour du gato a la profondeur de 2 centimetres
puis on baisse la temperatur a 150 degres pour une heure
supplementaire. si ca brunni trop en haut on pose un morceau d'alu par dessus
le gato monte bcp, mais redecsent a la taille ou il est entre. c'est normal.

14 תגובות:

טעמים במטבח רחוק אמר/ה...

אוחחחח כמה שהיא נראית ונשמעת טובב
ואם את אומרת שהיא כמו עננים אז אני מתכוונת להכין
תודה לך יקירתי
חג ל"ג-בעומר שמח

אנונימי אמר/ה...

מרילין!
אוהבת עוגות גבינה והעוגה נראית טעימה מאוד
זה הזמן להגיד לך כמה אני נהנית מהבלוג ונהנית ממטעמים ממנו ,כמו חזה בצילי שאוהבים מאוד או סלט כרוב וחמוציות שאימצנו
תודה לך על הבלוג המקסים
אמאשל..

שימרית אמר/ה...

נראית יופי - שווה ניסיון. בקרוב מאוד


הצצתי באסופת הפוסטים שקבצת לכבוד שבועות - פשוט משהו!

fairy_mi אמר/ה...

איזו קוסמטיקאית נהדרת-
גם טיפול פנים וגם עוגה בנוסף...
יכול למשוך המון לקוחות, חחחח :)
נראית פשוט נפלא!
מתה על טורט הגבינה הנפלאות של פעם
צחורות מבפנים, ושחומות מבחוץ...
תודה על ההמלצה, זה בהחלט מעלה זיכרונות.
שבוע נפלא שיהיה לך!

Vivi אמר/ה...

excelente recette, testee il y a deux jours , merci ma belle !

photos sur forum YNET

אנונימי אמר/ה...

Ce gateau au fromage a l'air excellent, léger...

Mais je suis desepérée car je ne comprends pas la moitié...
Qu'est ce que la "Haloumit" ?

Si tu trouve le temps de traduire, sache que je suis très interessée...

Anyoga

מרילין איילון אמר/ה...

avec plaisir anyoga. voila

Anyoga אמר/ה...

Tu es un amour d'avoir pris le temps de traduire...

Merci beaucoup
ça sera mon gateau de chavouot.

piroulie אמר/ה...

il a l'air délicieux ton gâteau au fromage
merci beaucoup pour la traduction
je retiens ta façon de faire monter les blancs avec du sirop (meringue italienne ) et j'essayerai de le faire comme ça
bisous

ריקי אמר/ה...

מרלין,
הבלוג שלך מדהים והמתכונים נהדרים.
עוגת הטורט מצוינת- בפעם השניה שאפיתי אותה רציתי לשדר אותה עם ציפוי של שמנת חמוצה + סוכר (והחזרה לתנור כבוי אבל חם). משום מה העוגה הגירה נוזלים וממש שחתה במים.

חוצמזה יצאה מעולה וטעימה- האם ידועה לך הסיבה ומה ניתן לעשות כדי למנוע?

תודה מראש,
ריקי.

אנונימי אמר/ה...

מרלין שלום.
הכנתי את העוגה היא תפחה מאד יפה ואח"כ ירדה יותר מהגובה ההתחלתי איפה טעיתי.

טיפולי קוסמטיקה אמר/ה...

וואו, כמה שזה נראה טעים,
אני חייבת לנסות!

תודה רבה

רונית

יונתן הפקות ומולטימדיה אמר/ה...

בכדי למנוע פתיחה מיותרת של התנור בזמן האפיה עשיתי משהוא אחר שהצליח מאוד השתמשתי בספריי שמן בטעם חמאה ושימנתי את התבנית אבל יותר התמקדתי על דפנות התבנית וכך לא פתחתי את התנור ולמרות הצניחה של העוגה זה בוצע בצורה ישרה וללא קרעים מומלץ לנסות

מרילין איילון אמר/ה...

אנסה בע"ה! תודה על הרעיון