Chaussons farci aux feuilles de blettes - recette en francais plus bas.
חיפשתי דרך מהירה להכין כיסונים טעימים, אבל לא רציתי להשתמש בבצק עלים מוכן וגם לא להסתבך עם בצק פריך מפונק. המתכון הזה הוא בול בשבילי: מהיר הכנה, קל לעבודה והתוצאה נפלאה. הכנתי מראש כמות כפולה: בחצי מהבצק הכנתי כיסונים ממולאים בטונה והריסה, אלו הוגשו בשבת בבוקר כמנה ראשונה ובחצי השני הכנתי כיסונים ממולאים עלי סלק: אחרי שנאכלו כמה לטעימות ואישור,השאר הועבר לקופסה והוקפה עד לערב חג שני של ראש השנה (לערב חג ראשון יש לי רעיון אחרי, מקווה לפרסם אותו עוד השבוע)
מצרכים למלית
2 בצלים
שמן לטיגון
3 חבילות של סלק עלים
2 כפות נענע (אל תוותרו)
מלח ופלפל שחור
מצרכים לבצק (הביאה יעל מוינה)
2 כוסות קמח (כוסות של 140 גר')
כוס מים רותחים (כנ"ל)
כוס מים רותחים (כנ"ל)
100 גרם מרגרינה רכה (אני המסתי)
חצי כפית מלח (תוספת שלי)
חצי כפית קצח (תוספת שלי)
כף חומץ
כף חומץ
מכינים את המלית: קוצצים את הבצלים ומטגנים אותם בשמן עד שהם שקופים, מוציאים ומעבירים לקערה בינונית.
שוטפים היטב את עלי הסלק, מסירים את הגבעולים הלבנים (שומרים למתכון אחר) קוצצים את העלים הירוקים ומטגנים אותם במחבת, אין צורך להוסיף עוד שמן. מערבבים מדי פעם עד שהם מעבדים מנפחם ומתגמשים. מחזירים את הבצלים פנימה, מוסיפים את עלי הנענע, מתבלים, מערבבים, מעבירים לקערה ומצננים.
מכינים את הבצק: מכניסים את כל המצרכים לקערה, אוספים לכדור, מרדדים דק על משטח מקומח, קורצים עיגולים (אני עשיתי ממש קטנים), שמים כפית מלית במרכז, סוגרים לשניים, מעבירים לתבנית אפיה מרופדת נייר אפיה, מברישים בביצה ומפזרים שומשום (את זה עשה הצדיק בין ה- 3), אופים בחום בינוני של 180 עד לצבע יפה.
Chaussons farci aux feuilles de blettes
La farce: Faire blondir 2 oignons emminces et reserver. Rajouter a la poele 3 bottes de feuilles de blettes coupees, feuille verte uniquement et fair revenir jusque perte de volume. rajouter les oignons, 2 cas de menth cisellee sel et poivre, eteindre et refroidire.
La pate (expresse): mettre dans un bol 2 verre de farine (280 gr), 1/2 cac de sel, des graines de nigelles, 1 verre d'eau (140 ml), 100 gr de margarine fondue, 1 cas de vinaigre. Former un boulle, etaler fin sur un plan fariner, faire des rond avec un emporte piece, farcir, fermer en 2, poser sur un plateau avec papier sulfurer, badigeoner d'oeuf + sesame et enfourner a 180 jsuque jolie coloration. se congele.
,
12 תגובות:
תודה על המתכון
רציתי לשאול אני לא משתמש במרגרינה
איך ניתן להמיר את זה בשמן
רצוי לבצע בדיקת איות למתכון להבא, ולתבל את תערובת העלים במלח/פלפל לקראת סוף הבישול
מרילין יבורכו ידייך, את משהו משהו בכל פעם אני מתפעלת ממעשה ידייך.
שאלה לי, כמה כיסונים יוצאו לך מכמות הבצק הזו?
תודה,
אסתי
רחל
בוקר טוב ושבוע טוב כל יום אני מוקסמת מחדש מהדברים שאת מכינה
נראה לך שאפר להחליף את המילוי בדלעת במקום סלק
תודה
לא ניסיתי עם שמן, אני לא יודעת.
מילוי דלעת? כן! למה לא
(-:
שלום מרילין ותודה לך על המתכונים רציתי לדעת אם אפשר להמיר את המרגרינה בשמן תודה מראש
שלום
כתבת שלא ניסית עם שמן עם בכל זאת תוכלי לתת כמות משוערת של שמן במ"ל
תודה רבה
מרגרינה זה כבר מזמן ידוע כלא בריאה ומעלה קולסטרול.
נעשה עם שמן ויצא מעולה .
אם אני לא טועה שמתי חצי כוס שמן
תודה רבה שבאת לספר, אנסה בהיזדמנות הקרובה.
הכנתי לחג ויצא נהדר!
אפילו הילדים, שבד"כ לא טועמים דברים ירוקים, אכלו ונהנו מאד!
והנענע אכן מוסיפה מאד, שמחתי שלא ויתרתי..
שלום מרילין ושבוע טוב. שבת אחרי שבת אנחנו מתמוגגים מהמתכונים המהממים והטעימים לחיך... כל דבר שאת מכינה מיליון דולר, ברצינות. רציתי לשאול לגבי הכיסונים עם טונה ואריסה שאת רושמת. מה ממלאים בפנים כי אני לא רואה את המתכון. בהזדמנות זו אאחל לך ולבני משפחתך שנה טובה, שנה של בריאות עשייה ופרנסה טובה וכל טוב לכולכם. באהבה רבה, טלי
הוסף רשומת תגובה