~~ רולדה ממולאת פסטו סלק ~~

 



הנה איחוד של 2 מתכונים מנצחים: מתכון לרולדה מלוחה, שבזמנו מילאתי גבינה מתובלת, ומתכון לפסטו סלק שהוא באמת משהו מיוחד. התוצאה אלגנטית וטעימה מאוד. כן, אפשר להקפיא!

 
 
 
 
 
מצרכים לבצק
3 חלבונים
3 חלמונים
120 מ"ל מים רותחים
15 גרם מרגרינה מומסת
30 גרם רסק עגבניות (כף בחודש תשיעי)
חצי כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית מלח
מעט פלפל שחור
50 גרם קורנפלור
25 גרם קמח
1 שקית אבקת אפיה
 
 
מצרכים לפסטו סלק
1 סלק בינוני מבשול מקולף (בערך 200 גרם)
1 שן שום
10 עלי בזיליקום
3 כפות שמן זית
60 גרם זרעי דלעת (בערך חצי כוס)
מלח ופלפל שחור

מכינים את הפסטו סלק
מרסקים את הכל עד למרקם גס, טועמים ומתקנים תיבול.
שומרים במקרר.
 
מכינים את בצק הרולדה
מחממים תנור ל- 180 מעלות
מקציפים את החלבונים לקצף נוקשה ושומרים בצד
מקציפים את החלמונים עם המים הרותחים עד שהתערובת מכפילה את נפחה
תוך כדי הקצפה מוסיפים את המרגרינה המומסת ואת הרסק העגבניות.
מערבבים בקערה קטנה את הקמחים, התבלינים ואבקת האפיה ומוסיפים את התערובת לקערת ההקצפה. מקציפים מספר שניות, מכבים, ובעזרת מרית מערבבים היטב ובודקים שאין משקעי קמח בתחתית הקערה.
מקפלים פנימה את החלבונים המוקצפים ויוצקים את הבלילה לתבנית גדולה של התנור (מרפרדים בנייר אפיה ומשמנים). אופים כ- 8 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב, מוציאים מהתנור ומגלגלים אותו על עצמו, עם נייר האפיה בפנים, לצורה של גליל ארוך. מכסים במגבת מטבח עד שמתקרר

 ממלאים
פותחים את הגליל, מחליקים את הפסטו על פני כל הבצק, אם רוצים מפזרים עוד קצת זרעי דלעת, ומגלגלים שוב, תוך כדי שמקלפים בעדינות את הבצק מנייר האפיה. שומרים במקרר ומגישים פרוס.
 
 
 
 

roule aux pesto de betterave
le pesto de betterave:
Mixer ensemble 1 betterave cuite (200gr), 10 feuilles de basilique, 1 ail, 1/2 verre de graine de citrouille, 1 cas d'huile d'olive sel et poivre. Garder au frait.
 
la pate: Chauffer le four a 180, monter en neige 3 blancs et reserver. Fouetter 3 jaunes avec 120 ml d'eau brulante jusque dedoublement et rajouter 15 gr de margarine fondu et 30 gr de concentre de tomate.
Dans un bol melanger 1/2 cac de piment doux, 1/2 cac de sel, un peu de poivre, 50 gr de maizena 25 gr de farine et 1 sachet de levure.
Rajouter les farines aux oeux a la tomate en melangeant bien le bas, incorporer les blancs battue et etaler sur une plaque du four avec papier sulfurer. Enfourner pour 8 minutes ou jolie coloration. Enrouler la pate cuite sur elle meme, avec le papier dedant, recouvrir d'une serviette et laisser refoidir.
Ouvrir delicatement, etaler le pistou de betterave et re-rouler sur lui meme. garder au froid et couper en tranche.
 




2 comments:

צימרים אמר/ה...

נראה מעולה

malbi אמר/ה...

ואו איזה רעיון מקסים ואיזו מנה יפה יישר כוח !