~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~

 

~~ פנה קוטה וניל עם כדורי מלון קטנים ~~
קינוח חלבי מפנק במיוחד בעל שיכבה קרמית ועשירה למטה וכדורי מלון בטעם רענן מעלה. אפשר להכין מראש ולהגיש בגאווה בכל ארוחה חלבי.
 
~~ קינוח דאבל מוקה: גלידה על פנקוטה ~~
 
ימים חמים מגיעים ונעים לסיים ארוחה דשנה עם קינוח קר ומרענן ולכן בחרתי להכין גלידת מוקה שזה הטעם המועדף על בעלי ועל האורחים שהיו לנו באותה שבת. לגלידה הוספתי שברי עוגיות בטעם תפוז - אחד הדברים הכי חכמים שעשיתי לאחרונה (-:
כדי לשבח עוד (המעמד היה חגיגי במיוחד), הושבתי את הגלידה על פנאקוטה קפה: מרקמים שונים, טעמים משלימים, קיבלתי הרבה מחמאות על קינוח זה.
הידד.
 
 
~~ סורבט אבטיח ~~
קינוח פרווה ומרענן שטעים לסיים בו סעודות בימי הקיץ החמים. שיטת ההקפאה – ערבוב - הקפאה והקצפה עם החלבונים מבטיחה סורבט בעל מרקם אוורירי וקליל.
 
 
~~ סורבט פסיפלורה ~~
 
 
 
 
במהלך השבוע, נדיר שאנחנו עוצרים מהמירוץ ומתענגים על קינוח אבל בשבת ..אוי בשבת קודש...בא הפיצוי
הגדול: עוגות, מנות אחרונות, קינוחים, גלידות מוסים וסורבטים..עונג של שבת עונג
~
את הסורבטים אני אוהבת להגיש בכוסות קטנטנים "שוטים" כמו שאומרים..או אם אפשר
בפרי עצמו כמו שכאן בתמונה
~
מעט מאוד עבודה, מעט מאוד מצרכים אבל טעם גדול, ורעננות מובטחת
 
 
המשך שבוע טוב, בשורות טובות, מרילין

 
 
 

 


 

אין תגובות: