~~ עוגת תפוחים נהדרת ב- 6 שכבות ~~

Gateau au pommes en 4 couches - recette en francais plus bas.
 
 
כן, 4 שכבות טעימות!
למטה בצק טעים ועשיר בזכות שימוש בחלמונים וקליפת לימון, מעל זה שיכבה דקה של ריבת תות,  מעל זה פלחים של תפוחי עץ שבושלו בסוכר, מעל זה קצת רוטב וניל, מעל זה שיכבה נדיבה של מקצפת בטעם וניל עדין ומעל הכל, פירורי בצק טעימים. שווה לא?
 
את המתכון מסרה לי חברתי חנה פ, ביצעתי מספר שינויים ממש  קטנים, את המתכון המקורי תוכלו לראות כאן. כן, עובר הקפאה.
~
 
 
 
מצרכים לתבנית 28  (אני הכנתי בשתי תבניות 18)

לבצק:
1/2 2 כוסות קמח טופח או קמח רגיל עם כפית וחצי אבקת אפיה
1 מרגרינה (200 גרם) מעט רכה או חמאה
4 חלמונים
1/2 כוס סוכר (100 גרם)
קליפת מלימון שלם  (אני ממליצה משני לימונים!!)
~
ריבת תותים או משמש רכה (מחממם מעט במיקרו)

לתפוחים:

1 קג תפוחים ירוקים קלופים, בערך 8 תפוחים
 1/2 כוס סוכר


לקרם וניל:
 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס מים או חלב
~
למקצפת
4 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 חב' אינסטנט פודינג וניל  (40 גרם)

מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד ומעבדים עד שנוצר כדור בצק. מחלקים את הבצק ל 2 חלקים שווים,  חלק אחד מכסים ושומרים במקפיא ואת החלק שני מצמידים על התחתית של התבנית ואופים בחום בינוני של 180 עד בשמזהיב מעט, כ- 10 דקות. כשהבצק מתקרר מורחים עליו שיכבה דקה של ריבה.
~
מכינים את התפוחים:  פורסים את התפוחים לשמיניות ומגלענים, מסדרים אותם בסיר יחד עם הסוכר ומבשלים על אש קטנה, בכיסוי חלקי עד שהן רכות. מסדרים אותן במעגל על הריבה. אפשר בשלב הזה, אם רוצים, לפזר מעל אגוזים וצימוקים או אחד משניהם.
~
מכינים את רוטב הוניל: מערבבים את הפודינג וניל יחד עם המים או חלב ובעזרת כפית יוצקים מהרוטב על התפוחים. זה לא מכסה את הכל, רק מעט פה ומעט שם, זה מספיק.
~
מכינים את המקצפת: מקציפים את החלבונים יחד עם הסוכר עד לקצף יציב, מכבים, מוסיפים את הפודינג וניל ומקפלים בתנועת עטיפה. מורחים את המקצפת על התפוחים ומיישרים.
~
מכסים בפירורים ואופים: מוציאים את הבצק שנשאר במקפיא ומגררים אותו בעזרת מגרדת, בחורים הגדולים, ומכסים את המצקפת בפירורים אלו. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות עד שהפירורים מזהיבים, בערך 15 דקות.




Preparer une pate avec 2.5 verres de farine, 200 gr de margarine molle, 4 jaunes d'oeuf, 100 gr de sucre, 1 le zest d'un citron. Congeler la moitier et etaler la moitie sur un moule 28 et enfournee 10 minute jusque jolie coloration. Etaler un peu de confiture d'abricot ou de fraise dessus et reserver.
~
Cuire 8 pommes vertes epluchees et coupees en quartiers avec 1/2 verre de sucre jusuqe ce que'lle se ramolissent. poser sur la confiture.
melanger 2 cac de pudding vanille a 1/2  verre d'eau ou lait, et verser sur les pomme a l'aide d'une cuillere.
~
Monter en neige 4 blanc d'oeuf avec 1/2 verre de sucre. incorporer 40 gr de pudding vanille et etaler sur les pommes.
~
Sortir la pate du congelateur, rape en gros trout sur le gato pour tout recouvrir et enfourner pour 10 minutes jusque coloration doree.
 


 

4 תגובות:

אודליה אמר/ה...

מושלם, אני חייבת להכין לבעלי...!!!

הדר אמר/ה...

וואו! פשוט חייבת להכין את זה!

אנונימי אמר/ה...

התמונות סוף הדרך, נראה טעיםםםםם!!

מירי אמר/ה...

מושלמת. הכנתי לשבת כעוגת יום הולדת לבני החייל שחובב עוגות תפוחים.