Fleure de citrouille sur filo - recette en francais plus bas
בשנה שעברה פירסמתי סיגארים ממולאים בתערובת דלעת נפלאה - המון הצלחה הייתה להם, גם אצלי בבית וגם אצל חברותי שניסו את המתכון. השנה רציתי שוב את הטעם של הדלעת הנהדרת אבל בהגשה יותר קטנה ויותר חגיגית, וכך התקבל המאפים הקטנים האלו, קריספים מבחוץ, נמסים בפנים וניחוח משכר של תערובת תבלינים ריחנית.
~
אפשר להכין מראש, לשמור במקפיא ולחמם על הפלאטה או בתנור לפני הגשה כדי שהמרקם הפריך יחזור. מגישים פושר או קר.
מצרכים ל- 20 שושנים
3 דפי פילו
רבע כוס שמן
אופציה: מעט קוקוס (אני שמתי קוקוס קלוי ממותק)
~
מצרכים דלעת נימוחה
400 גרם דלעת חתוכה לקוביות
קטנות (1*1)
200 גרם סוכר (כוס)
מיץ מ- 1/2
לימון
1/2 כפית קינמון
2 מסמרי ציפורן
2 טיפות תמצית מי-זהר
אופציה: 3 כפות קוקוס
מכינים את הדלעת: משרים את קוביות
הדלעת בסוכר ומיץ הלימון למשך שעה (אני השראתי לילה)
מבשלים על אש
קטנה, בסיר בעל תחתית שלא נדבקת, את הדלעת עם המיץ של ההשריה והתבלינים עד שהקוביות
רכות, אם רוצים, מוסיפים את הקוקוס. אני אישית מאוד אוהבת. אם יש עוד נוזלים בסיר מבשלים על אש בינונית גבוהה עד שלנשאר רק מעט נוזל
סמיך ומצננים.
מכינים את השושנים: שמים דף פילו על משטח עבודה, מברישים אותו במעט שמן ואם רוצים מפזרים מעט קוקוס. מניחים מעליו עוד דף, גם אותו מברישים, שמים מעליו דף שלישי וגם אותו מברישים.
בעזרת סכין חדה או גלגלת פיצה חותכים ריבועים בגודל של 4* 4 בערך, מרימים אותם ומסדרים אותם במנגטים או בתבנית שקעים, ממלאים בדלעת ואופים בחום בינוני של 180 מעלות עד שהשושנים מזהיבים יפה.
Fleure de citrouille sur filo - copier coler de chez jojo
400g de potiron en petits cubes
200g de sucre en poudre
1/2 càc de canelle
1/2 càs de fleur d'oranger
2 clous de girofle entier
1/2 jus de citron
200g de sucre en poudre
1/2 càc de canelle
1/2 càs de fleur d'oranger
2 clous de girofle entier
1/2 jus de citron
option: 3 cas de coco
~
3 feuilles de filo
1/4 de verre d'huile
=> Faire macerer le potiron dans le
sucre et le citron pendant 1h.
=> Cuire le potiron macéré avec son jus dans une casserole antiadhésive,ajouter les épices et laisser cuire lentement à feu doux.
=> Laisser refroidir cette confiture
=> Cuire le potiron macéré avec son jus dans une casserole antiadhésive,ajouter les épices et laisser cuire lentement à feu doux.
=> Laisser refroidir cette confiture
mettre 1 feuille de filo sur un plan de travaille, badigeoner d'huile, remettre 1 feuille, re-badigeoner puis 1 3ememe et rebadigoner.
couper en carre de 4*4, poser les dans des petit moule ou mangette et remplire de confiture. Enfourner a 180 jusque jolie coloration. ce congelle tres bien.
3 תגובות:
היה מרילין,
תתחדשי על המדור במשפחה
המון הצלחה ושנה טובה
היי מרלין,
הבלוג שלך מהמם!!!
פרסמתי לכל החברות שלי וכולן מכורות כמוני.
לגבי המתכון:
האם ניתן להשתמש בדלורית במקום דלעת?
והאם ניתן להכין מראש להקפיא?
אודה לתשבותך.
לא ניסיתי עם דלורית, אבל על פניו ניראה לי בסדר גמור. כן, אפשר להכין מראש ולהקפיא. בהצלחה!
הוסף רשומת תגובה