~~ עוגת גבינה ניו יורקית בציפוי שוקולד ~~

Gateau au fromage et au chocolat


הכנתי את העוגה לפני כמה שבועות, כשהחום היה אדיר בחוץ ובבית, וחיפשתי עוגה רעננה, קלה להכנה ויחד עם זאת חגיגית בטעם ובמראה. חברתי רבקה המליצה לי על העוגה הזו שהיא מרבה להכין, והנה, גם אני ממליצה. העוגה מאוד מאוד טעימה. אם אתם מאלו שלא אוהבים שילוב שוקולד - גבינה, תנסו להחליף את השוקולד המריר בשוקולד חלב או בשוקולד לבן. עוד אפשרות היא לצפות בקצפת או בתערובת שמנת חמוצה סוכר וניל ואפילו בפרי משומר או טרי.  

המתכון לקוח מרוני ונציה  אצלי עם שינויים.   


מצרכים לבצק - תבנית בקוטר 24
1 כוס קמח (140 גר')
1/4 כוס סוכר (50 גר')
קורט מלח
125 גרם חמאה קרה

למלית
500 גרם גבינת שמנת (אני שמתי גבינת 9%)
3 מיכלים של שמנת חמוצה (של 200 גר כל אחד)
100 מ"ל שמנת מתוקה
3/4 כוס סוכר (150 גר')
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל

לציפוי
150 מ"ל שמנת מתוקה
150 גרם שוקולד מריר או חלב
אופציה: פניני שוקולד

מנקזים נוזלים חצי יום קודם הכנת העוגה: מערבבים את הגבינה הלבנה והשמנת בקערה, מעבירים לבד טיטול ונותנים לנוזלים להתנקז במהלך כמה שעות טובות (עד חצי יום)
מכינים את הבצק: במיכל מעבד מזון שמים את הקמח, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את החמאה, ומעבדים בתנועות הפעל-הפסק, לתערובת פירורית הדומה לסולת.
מהדקים את הבצק לתחתית התבנית ומקררים במקרר 30 דקות. בינתיים מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (170 מעלות צלזיוס).
מוציאים את התבנית מהמקרר ואופים 20-25 דקות, עד שהבצק בצבע זהוב.
מכינים את המלית: מפחיתים את טמפרטורת התנור לחום נמוך (150 מעלות צלזיוס). בקערת מערבל שמים את הגבינה והשמנת המנוקזים, את השמנת המתוקה ואת הסוכר ומערבלים 2 דקות.  מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו ומקציפים כ-30 שניות לאחר כל הוספה, עד שהביצה נבלעת והתערובת אחידה. לבסוף מוסיפים את הווניל ומערבבים.
אופים ומקררים: אופים כשעה, העוגה נשארת בהירה מאד, היא יציבה אבל עדיין רוטטת במרכז ממש. מכסים את התבנית ומניחים במקרר למשך הלילה.
מצפים: מחממים את השמנת בסיר קטן עד שהיא מגיעה לסף רתיחה, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה, מצננים מעט ויוצקים על העוגה הקרה, מיישרים את הציפוי ושומרים במקרר. מקשטים בפניני שוקולד, אם רוצים.




gateau au fromage et au chocolat
Degorger 500 gr de fromage blanc (9%), 3 chamenet chamoutsa pdt 6 heures.
La pate: preparer un pate brisee avec 140 gr de farine, 1 peu de sel, 50 gr de sucre,  et 125 gr de beurre. etaler sur un moule de 24 cm et congler pour 30 minutes.
Cuire la pate pdt 30 minutes a 170 degres. Sortir du four.
Baisser le four a 150. Melanger les fromages degorges, rajouter 100 ml de creme liquide, 150gr de sucre, 3 oeufs et 2 cac d'essence de vanille. et bien melanger. Verser sur la pate precuite et enfourner pour presque 1 heure a 150 degres. a la fin, le gateau reste blanc et legerement tremblotant au millieu. Refroidir au frigo pdt 1 nuit, et recouvrir d'une ganash faite avec 150 ml de creme et 150 gr de chocolat noir.



    5 תגובות:

    אסתר אמר/ה...

    תענוג ליקרוא את המתכונים שלך את מסבירה כל כך יפה ישר כח .

    אנונימי אמר/ה...

    העוגה נראית יפיפיה אך האם בציפוי רק 15 גר שוקולד???

    תודה

    אנונימי אמר/ה...

    קודם של שאפו על האתר המקסים בו אני נוהגת לבקר מידי שבוע כדי לקבל רעיונות.
    שנית אני אופה את העוגה הזאת כבר כמה שנים. מעולה וקוצרת מחמאות! גם אני נוהגת להשתמש בגבינה 9% אבל שמה בחיתול ומורידה קצת מהנוזלים שלה למשך חצי שעה - ואז מתקבל מרקם הרבה יותר נעים.
    מעל אני אוהבת להוסיף תלוליות של קצפת ופסיפלורה טרייה שבושלה עם כף קורנפלור. מוסיף ומשדרג את הטעם והמראה.

    The Cookie Fairy אמר/ה...

    שמעתי שיש עוגת גבינה ובאתי ;)
    נראה מעלף!

    nao-tap אמר/ה...

    comment tu degorge du fromage ? je met dans un torchon c'est ok ?