~~ מכתבים מהמטבח, מתכונים וסיפורים ~~


בס"ד
 
המילה טיאן מתייחסת גם לכלי חרס מסורתי מזוגג וצבוע וגם לסגנון בישול אופייני לאזור פרובאנס, המשלב ירקות שנאפים לאיטם בתנור. הטיאן שלנו משלב ירקות שעכשיו שיא עונתם כשהם מסודרים על תערובת של בורגול, בצלים מטוגנים וזיתים. המנה מאוד מוצלחת במיוחד.
 
קבלו המלצה מכל הלב!
 
 
~~ השעועית הירוקה של לאה ~~
 
 
עוד ירקות?
 
מכירים את המתכונים האלה שכולם כבר הכינו, וכולם כבר המליצו?י
כזו היא השעועית הזו. אז אמרתי לעצמי..למה לא? למה שתיהי יוצאת דופן? תתמזגי בחברה הישראלית..תכיני גם!י
~
אז הנה תוספת "ירק" על יד האורז בהכנה פשוטה ומהירה ממש כלום עבודה, ויחד עם זאת השעועית מתקבלת מאוד טעימה - אז יאלה, תתמזגו
(-:
 
 
 
~~ גזרים צלויים בשמן זית, בלסמי וזעתר ~~
זו לא הפעם הראשונה שאני מכניסה גזרים לתנור, אבל החידוש מבחינתי היה השימוש בזעתר כתיבול עיקרי. אהבתי מאוד את התוצאה (טעים, מעט נגיס ולא שומני) כמו גם את ההכנה המהירה. עוד נקודה לזכות המנה היא נגישות המצרכים.
 
 
~~ פטריות אפויות בפטרוזיליה ושום ~~
 


 
 
 
 
 
 










 

 
איך, איך יוצא כזה טעים?
מצרכים בודדים שמערבבים בשתי דקות וש"זורקים לתנור" כלאחר יד, ובכל זאת, מנה מאוד מאוד טובה, אחת הטעימות! הפטריות מקבלות עומק בטעם במהלך האפיה והתיבול מתאים כל כך.
חשוב לא להגזים עם הרוזמרין כדי שלא ישתלט על המנה ושרק יתן רמז שברמזים על קיומו.
מעולה להגיש בתור תוספת.
 
 
 
המשך שבוע טוב, בשורות טובות, מרילין

 
 
 
 
 

 

אין תגובות: