Poulet au vin a l'orange et au romarin
ללא ספק אחת ממנות העוף הכי אהובים בבית: הריח שלו נהדר, הרוטב סמיך, הכל מבושם היטב והעוף, את כל סופג אליו. פלא שלא יצא לי לפרסם את המתכון הזה קודם לכן בהתחשב בתדירות שאני מכינה אותו.
מגישים עם אורז לבן או עם קוסקוס - פשוט נהדר, אל תפספסו.
גיוון: מכניסים לסיר יחד עם שאר המצרכים ערמונים, אלו הנמכרים מוכנים קלופים באריזות וואקום, וזה ממש חגיגה.
מצרכים
1 בצל גדול קצוץ
6 מנות עוף (כרעים מחולקים או כל חלק אחר שאוהבים)
מלח ופלפל שחור
2 כפות גדושות ג'ינג'ר מגורד
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
חצי כוס יין אדום יבש
רבע כוס חומץ בלסמי
כף דבש
1 גבעול רוזמרין
הכנה
מטגנים את הבצלים עם מעט שמן, מוסיפים את חלקי העוף, ממליחים ומפלפלים ומטגנים עד שהם טופסים מעט צבע. מוסיפים את שאר המצרכים (ג'ינג'ר, יין, חומץ, המיץ, דבש ורוזמרין), מערבבים, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה, על אש קטנה כשעה או עד שהבשר רך והרוטב הצטמצם. אם בסיום הבישול נשארים יותר מדי נוזלים מגבירים את האש ומצמצמים עד לכמות הרצויה.
Poulet au vin, a l'orange et au romarin
Faire revenir 1 gros oignon emince dans un peu d'huile. Rajouter 6 morceaux de poulet, saler, poivrer et laisser le poulet prendre un peu de la couleur. Rajouter 2 cas de gingembre rape, 1/2 verre de jus d'orange, 1/2 verre de vin rouge sec, 1/4 de verre de balsamic, 1 cas de miel, 1 tige de romarin, melanger, porter a ebulition, couvrir et laisser cuire a petit feu 1 heure. S en fin de cuisson il reste trop de sauce, augmenter le feu et laisser reduir jusque la conssistance voulue.
on peux rajouter a la sauce des marrons epluches et precuits, c'est tres bon.
המשך שבוע נעים
2 תגובות:
Ton blog eszt vraiment génial il y a toutes les recettes que l'on cherche bisous et pessah cacher vesameah
העוף מאד מאד טעים וריחני. למרות החומרים ה״אקזוטיים״, נאכל בשמחה גם ע״י אנשים שמרנים וילדים.
תודה!
הוסף רשומת תגובה