~~ סלט רביולי ופטריות מוקפצים ~~

צילום: בני גמזו לטובה

זו מנה ראשונה חלבית, או סלט חם קר, ההגדרה לא ממש משנה, זו מנה עם הצלחה גדולה, בטעם, במרקם, אניצריכה בהחלט להכין את זה לעיתים יותר קרובות.  בבסיס הקר שפע חסות צעירות, פקאנים, בצל ירוק,  חמוציות, גבינת פטה ועוד והחלק החם כלל רביולי בטטות שעבר קודם בישול ולאחר מכן הוקפץ בתערובת של פטריות ובצלים. הסלט היה כל כך מוצלח שכבר למחרת הכנתי שוב את המנה בשביל בני הבית שהתלוננו שכל המנות הטובות תמיד נאכלות בזמן הצילומים.


צילום: בני גמזו לטובה - ואני קוצצת
.

צילום וסטיילינג: רבקה שייניi




צילום: בני גמזו לטובה - ואני מטגנת




המנה הראשונה הוגדרה כסלט חם קר, וזה המתכון שאמסור היום: בבסיס הקר שפע חסות צעירות, פקאנים, בצל ירוק,  חמוציות, גבינת פטה ועוד והחלק החם כלל רביולי בטטות שעבר קודם בישול ולאחר מכן הוקפץ בתערובת של פטריות ובצלים. הסלט היה כל כך מוצלח שכבר למחרת הכנתי שוב את המנה בשביל בני הבית שהתלוננו שכל המנות הטובות תמיד נאכלות בזמן הצילומים.


צילום: בני גמזו לטובה - ואני מסדרת את הצלחת



סלט מוקפץ עם רביולי בטטה, פטריות, בצל סגול ופטה עזים
סלט חם קר, עם מגוון מרקמים, מגוון צבעים, וטעים מאוד מאוד.


מצרכים לסלט
3 כוסות עלי חסות צעירות
1 כוס פקאנים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
מצרכים למוקפץ:
1 חבילה של רביולי במילוי בטטות1
 כפית שמן זית
1 בצל סגול פרוס
250 גרם פטריות טריות חצויות
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
 מלח ופלפל שחור
בנוסף
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
200 גרם פטה עזים חתוכה לקוביות


הכנה
מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, שומרים בצד.
מבשלים את הרביולי בי מלח על פי ההוראות, מוציאים, מסננים ושומרים.
מחממים מחבת, יוצקים את השמן, כשהוא חם מוסיפים את הבצל הסגול יחד עם הפטריות והרוזמרין, ממלחים, מפלפלים ומערבבים 3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מכניסים את הרביולי המבושל פנימה, מערבבים עד שכולו מצופה בתערובת הפטריות, יוצקים את תכולת המחבת על הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון, מוסיפים את גבינת הפטה, מערבבים ומעבירים לקערה הגשה. מגישים מייד.

צילום: בני גמזו לטובה


2 תגובות:

רחלי אמר/ה...

וואו, נראה ממש טעים!

מרילין איילון אמר/ה...

הוא באמת טעים (-: