~~ סלט רביולי ופטריות מוקפצים ~~

צילום: בני גמזו לטובה

לפני מספר שבועות פנתה אלי יעל רייף, כתבת קולינאריה ומסעדות מאתר "און לייף", ושאלה אם ארצה לקחת חלק בפרויקט גדול העוסק באוכל איטלקי. יעל הסבירה שהמטרה היא ליצור מנות העושות שימוש ברביולי מוכנים של שטראוס, להזמין חברה, לבשל איתה את המנות ו..."טאדאם" צלם אוכל מקצועי יגיע לבית לתעד את המנות ויעביר שיעור פרטי בנושא צילום מזון.

מכיוון שאת כל מה שהיא הציעה אהבתי (הבישול, הפגישה עם החברה, ושיעור בצילום) ברור שנעניתי בחיוב ומייד יצרתי קשר עם רבקה חברתי.

החיבור עם רבקה מאוד מיוחד אבל גם נדיר. רבקה עובדת במשרה מלאה, בעלת משפחה גדולה (כולל נכדים ה' ישמור אותם),  והמרוץ היומיומי שלי ושלה לא מאפשר פגישות של ממש. למעשה המשפט "מתי נפגש על כוס קפה" נהפך לבדיחה קבועה שנגמרת ב "אולי בפנסיה, אולי" ובכל זאת, למה לרבקה יש כן זמן? לאתגרים קונלינרים!

צילום: בני גמזו לטובה - ואני קוצצת
רבקה מרימה הפקות מעוררי התפעלות: לצד עוגות שמרים שהיא מכינה לדי שלמות ממש, ותמיד בכפולות של 10 (זה בגנים ההונגרים שלה) היא גם תכין מגוון מקרונים בכל הצבעים כדי לקשט עוגות גבינה שהיא תשלח עם בעלה לעבודה, תעמיד בר סושי באורך 3 מטר לקידוש של שבת בבוקר בבית הכנסת, וגם תפתיע אורחת חביבה שאוכלת עם מצפון בארוחה בת - 18 מנות טבעוניות. כזאת היא רבקה. בשביל לפנק אחרים יש לה אנרגיה למכירה. רק שהפעם אני רציתי לפנק אותה, והמשימה האיטלקית שיעל הציעה לי נפלה בדיוק בזמן.

ידעתי שלא אוכל להביא את רבקה "סתם" להתפנק אצלי ולכן מלכתחילה פניתי אליה כדי שתהיה שותפה מלאה למשימה וכך היה בכל שלב ושלב.
זה התחיל בבחירת המתכונים, רבקה הציעה שנלך על תפריט איטלקי, כן, אבל כיפי, קל, צבעוני ורענן, וכך באמת היה. את כל המתכונים רשמתי מראש ונתתי לה לבדוק ולתקן כדי להיות בטוחה שהכל יהיה לטעמה.

צילום וסטיילינג: רבקה שייניi

זה המשיך עם סוגית הצילום – ידעתי שצילום וסגנון הם שתי אהבות חדשות שלה ולא הופתעתי כשהיא הגיעה הרבה לפני הצלם עם חצובה וארגז מלא כל טוב: כדים, מפות, מפיות, צלוחיות, פרחים וגם עוגת שמרים, כמובן. כשהצלם הגיע בצהריים, רבקה ואני כבר צילמנו את כל המנות, עם כל המפיות, על כל הצלוחיות ובכל הזוויות, וגם, כן, שתינו כמה כוסות קפה ביחד. בכיף.



צילום: בני גמזו לטובה - ואני מטגנת
בני גמזו לטובה, הצלם, פירק את הציוד שלו, הרכיב את המצלמה, סייר במטבח כדי להכיר את המנות והתחיל לצלם, להסביר על זוויות, נתן לנו לשנות את כיווני התאורה כדי להתרשם בהשפעה על המנות, ענה על כל השאלות, היקשה בקושיות כדי לבדוק ערנות, והכל  באווירה מאוד נעימה יש לומר.
בסופו של יום התקבלו מנות מאוד טעימות, עם תמונות מאוד יפות. ואני זכיתי סוף סוף לשבת על כוס קפה עם רבקה. בכיף.



המנה הראשונה הוגדרה כסלט חם קר, וזה המתכון שאמסור היום: בבסיס הקר שפע חסות צעירות, פקאנים, בצל ירוק,  חמוציות, גבינת פטה ועוד והחלק החם כלל רביולי בטטות שעבר קודם בישול ולאחר מכן הוקפץ בתערובת של פטריות ובצלים. הסלט היה כל כך מוצלח שכבר למחרת הכנתי שוב את המנה בשביל בני הבית שהתלוננו שכל המנות הטובות תמיד נאכלות בזמן הצילומים.


צילום: בני גמזו לטובה - ואני מסדרת את הצלחת



סלט מוקפץ עם רביולי בטטה, פטריות, בצל סגול ופטה עזים
סלט חם קר, עם מגוון מרקמים, מגוון צבעים, וטעים מאוד מאוד.


מצרכים לסלט
3 כוסות עלי חסות צעירות
1 כוס פקאנים
1 כוס בצל ירוק קצוץ
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס עלי אורגנו טריים
מצרכים למוקפץ:
1 חבילה של רביולי במילוי בטטות1
 כפית שמן זית
1 בצל סגול פרוס
250 גרם פטריות טריות חצויות
1 כפית רוזמרין טרי קצוץ
 מלח ופלפל שחור
בנוסף
1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון
200 גרם פטה עזים חתוכה לקוביות


הכנה
מכניסים לקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט, שומרים בצד.
מבשלים את הרביולי בי מלח על פי ההוראות, מוציאים, מסננים ושומרים.
מחממים מחבת, יוצקים את השמן, כשהוא חם מוסיפים את הבצל הסגול יחד עם הפטריות והרוזמרין, ממלחים, מפלפלים ומערבבים 3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מכניסים את הרביולי המבושל פנימה, מערבבים עד שכולו מצופה בתערובת הפטריות, יוצקים את תכולת המחבת על הסלט, מתבלים בשמן זית ולימון, מוסיפים את גבינת הפטה, מערבבים ומעבירים לקערה הגשה. מגישים מייד.

צילום: בני גמזו לטובה


2 comments:

רחלי אמר/ה...

וואו, נראה ממש טעים!

מרילין איילון אמר/ה...

הוא באמת טעים (-: