~~ מג'דרה בורגול ~~

Mejadera de bulgur


תבשיל נהדר שמתאים במיוחד לשבוע שחל בו 9 באב - הוא גם משביע, גם ממלא את מקומו של הבשר וגם סמלי - הרי שנהוג לאכול עדשים כאות לאבל.  הכנתי את התבשיל כבר מספר פעמים, וגם השנה הוא יאכל רגע לפני כניסת הצום.

מתכונים נוספים המתאימים לרוח התקופה הם מג'דרה פתיתים, מרק עדשים אדומות ואיטריות, מרק עדשים חומות. אנחנו נוהגים גם לאכול הרבה קיצ'רי (תבשיל אורז ועדשים כתומות, בניחוח חמאה שום וכמון) אבל עדיין לא הגעתי למצב שאני מצלמת אותו, אז ב"ה בצום הבא העשה השתדלות. כמו כן מתכון של עסיד וזום שרבים פנו אלי בשביל מתכון.


מצרכים ל- 8 אנשים
1/4 1 כוסות עדשים חומות או ירוקות, מבוררות
1/2 כוס שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
6 שיני שום קצוצות
1 עגבניה קלופה וקצוצה
2 כוסות בורגול גרוס גס (הסוג המשמש לסלט טבולה)
מלח פלפל שחור טחון טרי
3 כוסות מים (או מרק עוף צח)

להגשה:
יוגורט מתובל בשום ונענע (אני מגישה בלי)

הכנה:
שורים את העדשים במים למשך 3 שעות. מסננים שוטפים, שמים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד שהעדשים רכות. מסננים.
מחממים את שמן הזית בסיר כבד, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהם מזהיבים קלות. מוסיפים את העגבנייה ומטגנים 3 דקות. מוסיפים את הבורגול ומטגנים עוד 3 דקות.
מוסיפים את העדשים והמים או המרק הצח, מתבלים במלח ובפלפל ומכסים היטב את הסיר. מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה עד למינימום ומבשלים 15 דקות.
מסירים מהאש, מערבבים, טועמים ומתקנים את התיבול. מגישים עם היוגורט המתובל.

mejadera de bulgur

1 verre et quart de lentilles marron verte
1/2 verre d'huile d'olive (moin pour moi)
2 oignons haches
6 ails ecrases
1 tomate epluchee et hachee
2 verres de boulgour gros, comme pour faire la taboule
3 verres d'eau ou soupe
sel et poivre

1) tremper les lentilles 3 heures et essorer
2) les mettres dans une caserole, recouvrir d'eau et cuire jusque ce qu'elle soir cuittent. essorer
3) frire les oigons et ail dans l'huile
4) rajouter la tomate et melanger 3 minutes
5) rajouter le boulgour et melanger 3 minutes
6) rajouter les lentilles et l'eau et le sel et le poivre
7) couvrir, porter a ebulition, baisser le feu au minimum et cuir 15 minutes.
8) eteindre et servir avc yaourt a l'ail et a la menth.

3 תגובות:

cooknbake אמר/ה...

זה נראה מעולה וזה טעים טעים! הכנתי פעם וזה נטרף פשוט.

תודה על התזכורת, יוכן בקרוב :)

צום מועיל וקל מרילין.

אנונימי אמר/ה...

הי מרילין. אולי תוכלי לייעץ או להעלות רשומה, בהמשך לשלל העצות על ניהול הזמן והבית מה אוכלים לפני הצום ומה לאחריו? סקרנית כי נגמרו לי הרעיונות.

Winnie אמר/ה...

עכשיו סיימתי להכין :)
לא היה לי מספיק בורגול, אז שילבתי עם קצת קינואה
יצא מעולה!
תודה רבה לך על המתכון