Charmoula haricot vert
דרך נהדרת לאכול שעועית ירוקה או לוביה / רוביה
מכינים אותה כמו כל שרמולה על ידי בישול במעט מים, שום שמן וחומץ
מגישים כסלט או כאחד הסימנים שנוהגים לאכול
כשמברכים את ברכת "שֶׁיִּרְבּוּ זכויותינו וּתְלַבְּבנוּ" בראש השנה
כשמברכים את ברכת "שֶׁיִּרְבּוּ זכויותינו וּתְלַבְּבנוּ" בראש השנה
פשוט וטעים
~
שרמולות נוספות: שרמולה פלפלים, שרמולה ארטישוק
~
מצרכים
שקית שעועית ירוקה קפואה או 800 גרם לוביה - שעועית טרייה
מעט שמן
כ- 10 שיני שום חצויות
מלח ופלפל שחור
מלח ופלפל שחור
מעט מים - בערך כוס
חומץ - כרבע כוס
הכנה
אם עושים עם לוביה, קוטמים את שתי קצבותיה תחילה
מכניסים את כל המצרכים לסיר
מכניסים את כל המצרכים לסיר
מבשלים על אש נמוכה מכוסה חלקית עד שהרוטב מצטמצם
וכמעט ולא נשאר נוזלים בסיר, מערבבים מדי פעם
וכמעט ולא נשאר נוזלים בסיר, מערבבים מדי פעם
charmoula haricot vert - loubia
mettre dans une casserol 800 g de haricot vert surgele ou frait
1 verre d'eau, un peu d'huile, 1/4 de verre de vinaigre
ail et du sel et du poivre
cuir a demis couvert jusque plus de liquide.
3 תגובות:
ניצן שלי מבקשת למסור לך שהשעועית טעימה מאוד מאוד ואני מצטרפת לדעתה. זאת השנה השניה שאני מכינה אותה לסימנים של ראש השנה. לפני שנתים היא לא הסכימה לאכול, אבל השנה אכלה בפה מלא וביקשה עוד.
שנה טובה
איזה יופי, דש לניצן!! גם לי יש אחת כזו (ניצן)
שלום מרילין, האם הסלט לא יוצא חמוץ? פשוט ראיתי שאין במצרכים סוכר, אני בדרך כלל תמיד מוסיפה סוכר כאשר משתמשת בחומץ. ועוד שאלה: האם בלי שום ייצא טעים?
הוסף רשומת תגובה