petit pain cadeau facon piroulie
לחמניות באריזת מתנה שהכנתי בשבוע שעבר מיד אחרי שראיתי אותן בבלוג הנהדר של חברתי פירולי בקושי יכולתי להתאפק..ממש דיגדגו לי האצבעות! בעבר כבר נהנתי מהבלוג שלה והבאתי לכאן את ה"פיצטונה" הנהדרות שהפכו לבני בית קבועים ויש עוד הרבה דברים טובים - בהיזדמנות אספר לכם
על הקרקר שמן זית ויין לבן המופלא שהכנתי לכבוד מפגש בסגנון חלבי, גם הוא של פירולי המוכשרת
~
על הקרקר שמן זית ויין לבן המופלא שהכנתי לכבוד מפגש בסגנון חלבי, גם הוא של פירולי המוכשרת
~
ההכנה פשוטה והתוצאה משמחת כדי להצליח ושהן יצאו יפות ומדויקות חשוב להתחיל את הליפוף של הסרט רק כשהלחמניה הכפילה את עצמה, אחרת הסרט יקרע במהלך האפיה או שהוא "יבלע" בתוך הלחמניה ולא יבלוט אני עשיתי אותן מהבצק הקבוע שלי, אבל אפשר כמובן עם כל בצק שנרצה
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
שתי כפות סוכר
כף וחצי זרעי חמניות
ביצה אחת
כוס מים בנפח 250 מ"ל
רבע כוס שמן
הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים
מצרפים את הלחים / רטובים ולשים 10 דקות
מעבירים לקערה נקייה, משמנים במעט שמן זית
מכסים בשקית ושומרים במקרר לילה שלם
מכסים בשקית ושומרים במקרר לילה שלם
~
למחרת מקמחים היטב נייר אפיה
לשים 12 עיגולים מפיסות בצק במשקל 60 גרם בערך
ומניחים אותם על הנייר
מהבצק שנשאר מרדדים מלבן ארוך
וחותכים 12 רצועות ארוכות מאוד
וחותכים 12 רצועות ארוכות מאוד
מתפיחים עד שהלחמניות הכפילו את עצמן
מחממים תנור ל- 190 מעלות
לוקחים רצועה ושמים אותה על משטח העבודה
מניחים עליה כדור בצק
מרימים את שתי קצוות הרצועה מעל לכדור
מסובבים אותן בהצלבה
ומעבירים אותן אל מתחת לכדור
סוגרים את שתי הקצות בלחיצה קלה
מניחים את הלחמניה על תבנית אפיה
מרימים את שתי קצוות הרצועה מעל לכדור
מסובבים אותן בהצלבה
ומעבירים אותן אל מתחת לכדור
סוגרים את שתי הקצות בלחיצה קלה
מניחים את הלחמניה על תבנית אפיה
מברישים את הלחמניות בביצה מהולה במעט מים
מפזרים מעט שומשום ואופים עד לשזוף
בערך 10 דקות
מפזרים מעט שומשום ואופים עד לשזוף
בערך 10 דקות
מכסים במגבת עד לקירור מלא
5 תגובות:
merci pour le lien vers mon blog tes pains sont superbes
bisous
J'ai mis un lien sous le façonnage de mon blog vers le tien
bisous
רעיון מקסים ומקורי. כל מה שאת עושה זה יצירה בפני עצמה אני עוקבת אחרי הבלוג שלך, וכל פעם מתענגת מחדש. אשת חיל, חזקי ואמצי
אויש, הן פשוט מהממותתתת!
כמה מתוקות :)
מעלות חיוך על הפנים
ובטוחה שטעימות...
כמה שהכל אצלך כל כך יפה ואסטתי, כל הכבוד!
מספיק 10 דקות לאפיה מלאה?
הוסף רשומת תגובה