~~~~~ לביבות בטטה ממולאות גבינת עזים ~~~

crokettes de patates douces a coeur de fromage de chevre


אלו לביבות נהדרות, ממש טעימות
הן משלבות את השילוב הידוע והמנצח
בטטות / רוזמרין / גבינת עזים. הן קריספיות מבחוץ, נימוחות בפנים
והפתעה במרקם קרמי עשיר מסתתר בליבן
אפשר להכין אותן מראש ולשמור במקרר: כדי
לחמם אותן, מוציאים מהמקרר למספר שעות
מכסים, ומחממים בתנור בחום בינוני נמוך. כשהן
כבר ממש חמות מסירים את הכיסוי ואופים
עוד מספר דקות
~
אני הגשתי עם יוגורט כבשים וזילוף שמן זית, אבל
אפשר גם להגיש עם מטבל יוגורט / מיונז / עירית / שום
~
רעיון הלביבות המשלבות גבינה מפלפלית, המטבח של איה


מצרכים
קילו וחצי בטטות קלופות ופרוסות
שמן זית
מעט רוזמרין
ביצה
כוס קמח
מלח - פלפל
גבינת עזים חצי קשה, פרומעז למשל
.
הכנה
 מסדרים את הבטטות במגש על נייר אפיה
מזליפים מעט שמן זית, מלח, רוזמרין ואופים עד שרך
מועכים את הבטטות עם ממחה
מוסיפים את הביצה הקמח מלח ופלפל ומערבבים
נותנים לתערבות לנוח במקרר כשעה, עד לילה
~
מקפיאים את הגבינה כחצי שעה ופורסים אותה לפרוסות
בידיים רטובות או משונות יוצרים קציצה שטוחה מתערובת הבטטות
כשבמרכז פרוסת גבינה
מסדרים במגש עם נייר אפיה משומן ומקררים עד לשלב הטיגון
מטגנים במעט שמן + חמאה + שמן זית משני הצדדים
עד להזהבה


krokettes de patates douce
cuire au four 1.5 kilo de patate douce epluchees et coupees en tranches
avec un peu d'huile d'olive, sel poivre et romarin
les ecraser, rajouter 1 oeuf, 1 verre de farine sel et poivre
reserver au frigo 1 heure
congeler le fromage de chevre 1/2 heure et faire des tranches
faire des boulettes farcie au fromage et garde au frigo
faire frire avec huile d'olive, et beurre des 2 cotes
servir avec yaourt de brebis

תגובה 1:

הדס אמר/ה...

הכנתי את הלביבות וכל מה שיש לי להגיד זה- וואו!!! טעימות מאד!! יוצא פריך מבחוץ, גבינה נמסה מבפנים... מתוק עם גבינת עיזים.. חבל על הזמן! מאמצת בחום את המתכון לאירוח חלבי הבא.