~~ קובניות ~~

les koubaniots


קובניות חמות שיוצאות מהתנור, בדרך כלל מוגשות לארוחת ערב או בבוקר של יום חופש
אני נוהגת להגיש אותן עם גבינה לבנה סלט ירקות ומני ביצים
~
אני מדלגת על התיאור של הריחות שמתפשתים בבית בזמן שהן בתנור..ורק אספר שבדרך מופלאה כל בני הבית מתקבצים סביב סביב בחוסר סבלנות ומכריזים בידענות "זה מוכן כבר! תוציאי מתנור"
~
גיוונים: במקום למרוח מעט חמאה או  מרגרינה. לפני  הגילגול אפשר   למרוח מעט שמן זית או שמן מצנצנת עגבניות מיובשות למרוח מעט חמאה ולפזר גבינה צהובה או בולגרית  למרוח שמן זית ולהוסיף עשבי תיבול טריים או יבשים למרוח ממרח זיתים או ממרח עגבניות וכולה וכולה



 


מצרכים
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כפית מלח
חצי כפית קצח
מים: 300 מ"ל
~
בנוסף: חמאה או מרגרינה מומסת - כ- 100 גרם


הכנה
מערבבים את כל החומרים היבשים
מוסיפים את המים ולשים 10 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן ומתפיחים עד להכפלת הנפח
בשלב זה אפשר לשמור במקרר לילה כאשר הבצק מכוסה
לשים פעם נוספת, מחלקים לכ- 10 פיסות
ולשים כל פיסה בנפרד מספר דקות
נותנים לנוח כ- חצי שעה
~
לוקחים כדורי בצק, פותחים אותו למלבן ביד או בעזרת מערוך
משמנים במעט חמאה או מרגרינה ומגלגלים לנקניק
יצרים קשר ומסדרים בתבנית  מלבנית בינונית מרופדת נייר אפיה
מתפיחים עד שהם הכפילו את נפחם
אופים בחום של 180 עד שהם מקבלים צבע יפה





koubaniot
ingerdients
500 g de farine
1 cas de levur
1 cac de sel
1 cas de sucre
300 ml d'eau
~
en plus: un peu de beure fondu ou margarine ou huile d'olive


preparation
melanger les secs, rajouter l'eau et petrir 10 minutes
faire monter jusque doublage
diviser en 10 patons, petrir chaqun qq minutes et
faire repose 10 minutes

prendre une boule, l'ouvrir, etaler un peu
de beurre et rouler en saucisson

tourner comme pour former un neud
mettre dans plato faire monter jusque doublage
enfourner a 180 jusque jolie coloration




 





4 תגובות:

mariana אמר/ה...

בוקר טוב מרילין. מבוקר תמונות כול כך מגרות. תודה על ריונות לגבן.

Unknown אמר/ה...

מרילין יקרה,
יש לי שאלה- האם הקובניות טובות גם כשהן לא טריות ממש, כלומר לשבת בבוקר?
תודה.

Roniti אמר/ה...

תבורכי
איזה יופי של מתכונים
הרבה זמן לא ביקרתי ועכשיו אני פשוט מתענגת פה.
אף פעם לא טעמתי קובנות, אין לי מושג מה זה.. האם זה דומה ללחמניה - מה המרקם ?

תודה והמשך שבוע קסום לך.

אנונימי אמר/ה...

מעולה!