doigt de pain a l'ail
באחד מערבי הדלקת נרות בחנוכה האחרון הגשתי מספר מטבלים..וחיפשתי מה לשים על יד חשבתי על לחם קטן, חמוד, לא מחייב, אבל טעים ומתובל היטב כשראיתי את חברתי רננות מהללת את הלחם הזה
לא לקח הרבה זמן עד שבכל ביתי התפשט הריח הנהדר של האפיה, השמן זית והשום
מומלץ
מומלץ
מצרכים
קילו קמח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
כף גדושה מלח
שש מאות מ"ל מים
מעט סולת לקימוח
שתי כפות שמרים יבשים
שתי כפות סוכר
כף גדושה מלח
שש מאות מ"ל מים
מעט סולת לקימוח
~
לשמן שום
שמן זית
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
שמן זית
מעט אבקת שום
פטרוזיליה יבשה
~
לפיזור
לפיזור
שום גבישי
מלח גס
מלח גס
הכנה
בקערה גדולה מערבבים את המצרכים היבשים של הבצק
מוסיפים את המים, לשים כ- 5 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן זית, מכסים
מתפיחים עד להכפלת הנפח ומחממים תנור ל-190 מעלות
מוסיפים את המים, לשים כ- 5 דקות
משמנים את פני הבצק במעט שמן זית, מכסים
מתפיחים עד להכפלת הנפח ומחממים תנור ל-190 מעלות
מחלקים את הבצק ל-3 חלקים
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ
חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות
מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
מרדדים כל חלק על נייר אפייה מקומח בסולת למלבן בעובי 1 ס"מ
חותכים בגלגלת לחיתוך פיצה לאצבעות
מניחים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה
~
בקערה קטנה מערבבים את השמן זית
האבקת שום והפטרוזיליה היבשה ומברישים בנדיבות את הבצק
מפזרים מעל שום גבישי ומלח גס ומכניסים לתנור עד שהאצבעות
זהובות גם מלמטה
מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם
.
.
מתכון מקרין גורן - אצלי עם טיפ טיפה שינוי בכתיבה ובמלח
doigt de pain a l'ail
1 kilo de farine
2 cas de levure seche
1 cas de sel
2 cas de sucre
600 ml d'eau
~
melanger les secs, rajouter les mouillers et petrir 5 minutes
filmer avec un peu d'huile d'olive
laisser reposer couvert jusqu'a doublage de volume
~
etaler de la semoule sur un plan de travail
partager la pate en 3
etaler un morceau a 1 cm d'epaisseur et couper des
lagniere a l'aide de la roue de la pizza
poser les lagnieres sur plato avec papier sulfurise
badigeoner chaque lagniere d'un melange de
huile d'olive + poudre d'ail + persil sec
soupoudrer de gros sel et ail sec
enfourner a 190 jusque legere coloration en dessous
rebadignoner a la sortie avec le melange
האבקת שום והפטרוזיליה היבשה ומברישים בנדיבות את הבצק
מפזרים מעל שום גבישי ומלח גס ומכניסים לתנור עד שהאצבעות
זהובות גם מלמטה
מוציאים מהתנור, מברישים שוב בשמן המתובל ומגישים חם
.
.
מתכון מקרין גורן - אצלי עם טיפ טיפה שינוי בכתיבה ובמלח
doigt de pain a l'ail
1 kilo de farine
2 cas de levure seche
1 cas de sel
2 cas de sucre
600 ml d'eau
~
melanger les secs, rajouter les mouillers et petrir 5 minutes
filmer avec un peu d'huile d'olive
laisser reposer couvert jusqu'a doublage de volume
~
etaler de la semoule sur un plan de travail
partager la pate en 3
etaler un morceau a 1 cm d'epaisseur et couper des
lagniere a l'aide de la roue de la pizza
poser les lagnieres sur plato avec papier sulfurise
badigeoner chaque lagniere d'un melange de
huile d'olive + poudre d'ail + persil sec
soupoudrer de gros sel et ail sec
enfourner a 190 jusque legere coloration en dessous
rebadignoner a la sortie avec le melange
8 תגובות:
אהבתי...אני אולי אכין ב"ה אך חצי מהכמות...
תודה על המתכון
חיבוק שונט
bonjour maryline!!!
est ce qu'il serait possible d'avoir la tracduction?
merci beaucoup (toujours super ton blog)
virginie
תודה על המתכון, נראה מצויין.
שאלה: למה את מתכוונת שום גבישי? האם זה שום קצוץ טרי?
תודה, נחמה.
לא לא, שום גבישי זה שום מיובש כמו אבקת שום, אבל קצת יותר גדול. לא אבקה. מוכרים את זה באוטה מחלקה שקונים את היבש.
אוויש כמה שזה נראה טעים
אהבתי ביותר
נפלאה ונהדרת את }{
מרילין היקרה!
אני קוראת שקטה בבלוג שלך כבר חודשים, ונהנית מאוד.
במקרה הכנתי אתמול בערב את האצבעות האלה לפי המתכון של קרין, ולדעתי, אל תוותרי על אבקת האפייה שהיא מוסיפה. הן יצאו תפוחות, אווריריות וקראנצ'יות במידה.תנסי.
הייי מרילין- מה את אומרת על כוסברה ? גם טעים? אני לא הכי אוהבת את הפיטרוזליה....
כן, לדעתי גם טעים מאוד!
הוסף רשומת תגובה