Boulettes de viande facon asiatique
מייל: כזה אני רוצה - והוא מפנה אותי למתכון של רות סירקיס
ראיתי מתכון לקציצות, ראיתי כי טוב, ומיד ניגשתי למלאכה (איזה כיף שאני לא צריכה לשבור את הראש ולהחליט בעצמי) - בפעם הראשונה ביצעתי כלשונה (טעים), ובפעם השניה עם מעט שינויים (עוד יותר טעים) - להלן המתכון עם שידרוגים שלי
ראיתי מתכון לקציצות, ראיתי כי טוב, ומיד ניגשתי למלאכה (איזה כיף שאני לא צריכה לשבור את הראש ולהחליט בעצמי) - בפעם הראשונה ביצעתי כלשונה (טעים), ובפעם השניה עם מעט שינויים (עוד יותר טעים) - להלן המתכון עם שידרוגים שלי
~
אגב, אפשר לוותר על שלב הטיגון של הכדורים ולזרוק אותם ישר לרוטב הרותח.
.מצרכים - תערבות הבשר
חצי קילו בשר טחון
שתי כפות רוטב סויה
שתי ביצים טרופות
כף רסק עגנביות
חצי כפית זינג'ביל טחון
מלח - פלפל
אם העיסה רכה מדי, מוסיפים משו כמו חצי כוס פירורי לחם
אופציה: כף ממרח בוטנים (לא מתוק) עם או בלי שבבים
~
לטיגון
עמילן תירס - קורנפלור
שמן לטיגון
~לרוטב
שמן
בצל חצוי פרוס דק
כף שום כתוש
כך שורש ג'ינג'ר מגורד
גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
כך רוטב סויה
כף רוטב צי'לי מתוק
שלושת רבעי כוס מים
מלח - פלפל
אגב, אפשר לוותר על שלב הטיגון של הכדורים ולזרוק אותם ישר לרוטב הרותח.
.מצרכים - תערבות הבשר
חצי קילו בשר טחון
שתי כפות רוטב סויה
שתי ביצים טרופות
כף רסק עגנביות
חצי כפית זינג'ביל טחון
מלח - פלפל
אם העיסה רכה מדי, מוסיפים משו כמו חצי כוס פירורי לחם
אופציה: כף ממרח בוטנים (לא מתוק) עם או בלי שבבים
~
לטיגון
עמילן תירס - קורנפלור
שמן לטיגון
~לרוטב
שמן
בצל חצוי פרוס דק
כף שום כתוש
כך שורש ג'ינג'ר מגורד
גמבה אדומה חתוכה לקוביות קטנות
כף רסק עגבניות
כך רוטב סויה
כף רוטב צי'לי מתוק
שלושת רבעי כוס מים
מלח - פלפל
הכנה
מערבבים את כל חומרי תערובת הבשר
יוצרים כדורים קטנים
טובלים אותם בקורנפלור ומטגנים במעט שמן
שומרים בצד על נייר סופג
טובלים אותם בקורנפלור ומטגנים במעט שמן
שומרים בצד על נייר סופג
מטגנים בצל בסיר, מוסיפים את השום ואת הג'ינג'ר
מוסיפים את שאר המצרכים ומבשלים כ- רבע שעה
מכניסים פנימה את כדורי הבשר ומבשלים
כ- 10 דקות
.
.
.
.
boulettes de viandes facon asiatique
.
.melanger et laisser reposer 1/4 d'heure
500 g de viande hachee
2 cas de sauce soja
2 oeufs battus
1 cas de concentre de tomate
1/2 cac de gingembre en poudre
sel et poivre
option: 1 cas de beurre de kkwette
dans la farce on peut rajouter 1/2 verre de chapelure
si elle sont trop molle pour former de boulette.
si elle sont trop molle pour former de boulette.
.
former des boulettes
si on veut, on peut les rouler dans de la farine de mais
puis les faire frire
puis les faire frire
mais on peut aussi les jetter directement dans la sauce bouillante
.
la sauce:
huile
1 gros oignons coupe en lamelles fines
1 cas d'ail ecrase
1 cas de gingembre frait rape
1 poivron rouge coupe en cube
1 cas de concentre de tomate
1 cas de sauce soja
1 cas de sauce chili sucre
3/4 de verre d'eau
sel et poivre
.
preparation
faire frire les oignons, rajouter l'ail et le
gingembre puis les poivrons
gingembre puis les poivrons
rajouter le reste et cuir 1/4 d'heure
rajouter les boulettes et cuire encore 10 minutes.
2 תגובות:
איזה כיף שמפנים אלייך בקשות :)
בדר"כ כשאני שואלת את בעלי הוא אומר-
תכיני מה שמתחשק לך, הכל טעים לי :)
נראות נפלא הקציצות שלך
נראה משגע...
קציצות תמיד עושות לי את זה.....הבעיה היחידה שאני יכול לבקש רק מעצמי להכין לי
:-))
הוסף רשומת תגובה