שבלולים קטנים, במילוי חמאה, קינמון סוכר חום ואגוזים טחונים
כמה שזה טעים...אני נוהגת להכין כמות גדולה ולהפקיא אותם
וכך, מתי שרוצים, מפשירים על השיש, כמה דקות בתנור והופ
מאפה ריחני בכלום עבודה
כמה שזה טעים...אני נוהגת להכין כמות גדולה ולהפקיא אותם
וכך, מתי שרוצים, מפשירים על השיש, כמה דקות בתנור והופ
מאפה ריחני בכלום עבודה
.
מצרכים לבצקחצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
.
למחרת, מוציאים מהמקרר רבע מכמות הבצק, מקמחים מעט ומרדדים דק
למלבן 30 על 15 בערך
למלבן 30 על 15 בערך
מורחים שיכבה אחידה של חמאה רכה בעזרת מכחול
מפזרים סוכר חום קינמון ואגוזים טחונים
מפזרים סוכר חום קינמון ואגוזים טחונים
מגלגלים לנקניק ארוך וחותכים למקטעים קטנים בעזרת סכין חדה
מסדרים אותם על תבנית אפיה (שומרים על
מרווחים יפים) ומתפיחים וכשעה וחצי
מסדרים אותם על תבנית אפיה (שומרים על
מרווחים יפים) ומתפיחים וכשעה וחצי
אופים בחום בינוני כ- רבע שעה ומברישים בסירופ חם
.
סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד
עוד אפשרות: חלב רתוח מהול עם מעט סוכר
עוד אפשרות: חלב רתוח מהול עם מעט סוכר
2 תגובות:
שלום מרילין,
אני חייבת להגיד קודם כל שאני מעריצה שלך...
תודה על הבלוג הנפלא!
רציתי לשאול אם את מכינה עוגות שמרים פרווה לפעמים. אני חושבת עכשיו להמיר את החמאה בשמן (מרגרינה זה לא בריא...) ואת החלב במים.
אב קצת מפחדת שזה לא יצא טוב.
מה את אומרת?
היי מרילין,
קודם כל אני רוצה להגיד שהכנתי את הבצק שמרים ען השמן ויצא ממממממש מעולה!!
ורציתי לשאול אם אני אשים בבצק חצי חמאה חצי שמן ייצא טוב? אני לא אוהבת את הטעם החזק של החמאה.
ואם אטחן את האגוזים ואשים בתוך הבצק, נראלך יותר מיוחד?
תודה רבה, אור.
הוסף רשומת תגובה