~~~~~~~~ עוגת שמרים במילוי פרג ~~~~~~

שוב עם הבצק שמרים הקבוע שלי, הפעם המילוי פרג עשיר
תאווה לכל אוהבי הפרג
כאן מודגמים שתי סוגים של עוגות: עוגת שושנים שלצערי
לא הצלחתי לצלם עדיין בשלב הסופי, והתמונה כאן היא
לפי ההתפחה. דעו כי בסיום ההתפחה התבנית מלאה להתפקע
לרוחב ולגובה. הסוג השני הוא קליעת סולם, קליעה שאני אוהבת
במיוחד, קלה ואלגנטית





.
.
מצרכים לבצק
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת
.
.
מילוי פרג עשיר, מתכון של אהרוני ורפי כהן
כוס וחצי חלב
שמונים גרם חמאה
שתי כפיות תמצית וניל
שלושת רבעי כוס סוכר
חצי כוס דבש
ארבע מאות גרם פרג טחון
שלושת רבעי כוס שקדים טחונים
שתי ביצים

.
הכנה
מערבבים בסיר את החלב, החמאה, תמצית הוניל, הסוכר והדבש
ומביאים לרתיחה
מערבבים פנימה את הפרג והשקדים
מבשלים למשחה שחורה שתי דקות ומסירים מהאש
מקררים מעט ומוסיפים בהדרגה את הביצים, מצננים היטב


.~
.עוגת שושנים: תבנית 26מקמחים מעט את הבצק ומרדדים למלבן גדול
מורחים ממילוי הפרג ומגלגלים לנקניק ארוך
חותכים למקטים ומסדרים בתנית
מתפיחים כשעתיים או עד להכפלת הנפח ואופים
כ- 45 דקות או עד שזהוב
ביציאה מברישים בסירופ חם
.

.קליעת סולם: שתי עוגותלוקחים מחצית מהבצק ומקמחים מעטמרדדים למלבןמניחים מחצית ממלית הפרג בערמה
לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק
בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין חתכים אלכסוניים
במרחק 3 ס"מ זה מזה, ליצירת רצועות
חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק
מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק אחת מימין
ואחת משמאל, מלמעלה למטה, עד שמלית פרג מכוסה
בשתי וערב של בצק
..
סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד


מעבירים לתבנית אפיה ומתפיחים כשעה - שעה וחצי
או עד להכפלת הנפח
אפשר גם להעביר לתבנית אנגליש קייק כדי שהעוגה תצא גבוה יותר
כמו בתמונה למטה
אופים כ- חצי שעה או עד שזהוב
ביציאה מברישים בסירופ חם

5 תגובות:

גל אמר/ה...

שלום מרילין!

אני מתכוונת להכין את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.

העוגה מיועדת ליום רביעי בערב (ערב חג סוכות) ורציתי לשאול אם זה בסדר להכין אותה בשלישי בצהריים (אין לי אפשרות אחריי כי אנחנו בנסיעות), ולמרוח אותה בסירופ שישמר את הטריות שלה?
האם יש לך מתכון לסירופ כזה ולהוראות אחסון? האם הסירופ הופך את העוגה למתוקה מדי- או שכדאי במידה ומכינים סירופ להפחית בכמות הסוכר?
האם אולי כדאי לי להכין פאי פרג שישמור טוב יותר על טריות עד להגשה?

ולבסוף, שאלה אחרונה: ראיתי במתכונים שונים שמשתמשים בתפוחים במלית הפרג? מה תפקידם, והאם מומלץ להוסיף?

תודה רבה לך על המתכונים המעולים שמשמחים את אלו שסביבי.
שתהיה לך שנה של בריאות, שמחה ויצירה.

גל

מרילין איילון אמר/ה...

גל שלום
שלום מרילין!

אני מתכוונת להכין את העוגה לכבוד יום ההולדת של אבא שלי.
העוגה מיועדת ליום רביעי בערב (ערב חג סוכות) ורציתי לשאול אם זה בסדר להכין אותה בשלישי בצהריים (אין לי אפשרות אחריי כי אנחנו בנסיעות), ולמרוח אותה בסירופ שישמר את הטריות שלה?
---> אפשר להכין ביום שלישי, וכמובן לשים את הסירופ (אפשר כוס מים + חצי כוס סוכר) ולשמור סגור היטב. לא העוגה לא תהיהי מתוקה מדי, זה יחס טוב.


האם אולי כדאי לי להכין פאי פרג שישמור טוב יותר על טריות עד להגשה?
---> בהחלט! היא בטוח תשמר יותר טוב, היא גם יותר ייצוגים בעיניי.


ולבסוף, שאלה אחרונה: ראיתי במתכונים שונים שמשתמשים בתפוחים במלית הפרג? מה תפקידם, והאם מומלץ להוסיף?
--> נכון, אפשר, אבל במילוי הזה אין צורך, הוא מעולה. את התפוחי עץ מוסיפים בעיקר בעוגות הבחושות, או טורטים.


תודה רבה לך על המתכונים המעולים שמשמחים את אלו שסביבי.
שתהיה לך שנה של בריאות, שמחה ויצירה.

--> שנה טובה גם לך ומזל טוב לאבא!

גל אמר/ה...

תודה רבה על התגובה המהירה והיסודית.

האם יש לך אולי המלצה לפאי פרג?
ורציתי לשאול אם השושני פרג לא יוצאות מקסים? חשבתי שזה יהיה מאד מאד יצוגי, נראה כמו זר פרגים :)

אשמח לתשובתך ויום נעים

Unknown אמר/ה...

הי מרילין,
עבור קליעת סולם המילית מספיקה ל-2 עוגות?
תודה רבה!
יולי

מרילין איילון אמר/ה...

כן, יספיק בהחלט