~~ עוגת שמרים במילוי שוקולד ~~



אצלי יש וויקוח תמידי לגבי המילוי שוקולד של העוגות שמרים
בעלי אוהב את המילוי של
הרוגלך, הבנות אוהבות שוקולד השחר עם צ'וקולד צ'יפס לרוב ואני אוהבת מילוי בבקה של בני סיידא
להלן המתכון
.

מצרכים לבצק / רותה טויזר
חצי קילו קמח
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
כוס חלב פושר
שתי ביצים
מאה גרם חמאה רכה
.
הכנה
שמים את המלח בקערה, ואז את הקמח, השמרים והסוכר
ומערבבים היטב
מוסיפים את החלב הביצים והחמאה ומעבדים 10 דקות
עד שמתקבל בצק חלק, מעט דביק וקטיפתי
מכסים ומתפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו
בשלב זה אני אוהבת לשמור במקרר עד למחרת

.



המלית
מאה גרם חמאה נוזלית
חצי כוס סוכר
רבע כוס קקאו
חמישים גרם אגוזים קצוצים
שברי שוקולד מריר או חלב
חצי כמות מחלבון ביצה


הרכבה
מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים מרדדים כל חלק למלבן בעובי 1 ס"מ
מניחים מחצית ממלית השוקולד בערמה
לאורך השליש המרכזי של מלבן הבצק
בשליש הימני של הבצק חותכים בסכין
חתכים אלכסוניים במרחק 3 ס"מ זה מזה ליצירת רצועות
חוזרים על הפעולה בשליש השמאלי של הבצק
מכסים את המלית לסירוגין ברצועות בצק
אחת מימין ואחת משמאל, מלמעלה למטה
עד שמלית שוקולד מכוסה בשתי וערב של בצק
מסדרים התבנית אפיה ומתפיחים כשעה וחצי או עד להכפלת הנפח
אופים בחום בינוני עד שהן שחומות
ביציאה מברישים בסירום חם
.
סירופ
שלוש מאות גרם סוכר + 150 מ"ל מים מורתחים יחד

אין תגובות: