~~~~ פלפלים ממולאים אורז חצילים וחומוס ~~~~

כפי שכתבתי בעבר, יש מנות שמספיק שאני רואה אותן פעם אחת, אין..אני יודעת שאני לא אמצה מנוחה עד שאני לא אבצע את המתכון. זה מה שקרה כשראיתי את התמונה הזו באתר של מוטי
.
אצלו המנה נחשבת לצמחונית ואצלי נהפוכו עשיתי שימוש בציר בקר סמיך וריחני שכלל גם גרירי
חומוס לרוב - יצא מעולה
.

.
מצרכי המילוי
כוס אורז שטוף
בצל קצוץ מטוגן
שני חצילים חתוכים לקוביות ומטוגנים
כוס גרגירי חומוס מבושלים
צרור פטרוזיליה קצוצה
שתי כפות שמן
כף בהרת
מלח - פלפל
.
.
הכנה
שמים בקערה את כל מצרכי המילוי ומערבבים
הרוטב
בצל קצוץ
כף שום כתוש
שני גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
קישוא פרוס לחצאי ירח
קופסת גדולה של עגבניות מרוסקות
קופסה קטנה של רסק עגנביות
כוס וחצי ציר בקר- אפשר גם ציר עוף
מלח - פלפל
כף פפריקה מתוקה
כף פלפל אנגלי טחון
שתי כפות סוכר
.
.
הכנה
מטגנים את הבצל, מוסיפים את השום את הסלרי ואת הקישוא
מערבבים יפה יפה ומוסיפים את כל שאר המצרכים
מבשלים מכוסה על אש קטנה כ- 20 דקות
.
.
.
.
הרכבה
מסירים מהפלפלים את הראש, אבל שומרים בצד
מרוקנים את הגרעינים מבפנים
ממלאים בצורה רפויה עד ל 3/4 גובה הפלפל ומכסים
.
.
מסדרים את הפלפלים בסיר עם הרוטב, מביאים לרתיחה ומכסים
מבשלים על אש קטנה כשעה וחצי

.

3 תגובות:

Roniti אמר/ה...

wow
למנה כזאת לא הייתי מתנגדת בכל שעה של היום
תבשיל על אש קטנה עם טעמים וריחות...

כל הכבוד לך.

אנונימי אמר/ה...

bonjour maryline , juste un petit mot pour te dire que ton blog est très beau et que tes recettes ont l'air vraiment délicieuses.
domage que c'est qu'en ivrit, il va falloir que je mette mon mari à contribution.
Chabat chalom
Evouchette

אנונימי אמר/ה...

מרילין ma cherie
אוהבת מאוד ניראה מעולה וציבעוני..ובטוח טעים!!!!

נשיקות חמות
לכולם ובמיוחד
לאפרוח וליעלי הגדולה
שונט